Inspiratie
shutterstock-1700021254
28 mrt. 2021

Het ultieme paasgevoel

Nu het voorjaar begonnen is staan de paasdagen weer voor de deur. Of je nou eieren gaat zoeken in de tuin of vooral geniet van een grote zak chocolade eitjes, wij helpen je om het paasgevoel in huis te halen. Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor de paasdagen? Dat komt goed uit! In deze blog nemen we je mee langs de leukste ideeën om jouw huis klaar te maken voor Pasen.

Paastakken

Om in de paassferen te belanden mag een paastak niet ontbreken, ofwel de kronkelhazelaar. Deze tak herken je, zoals de naam al zegt, aan zijn kronkelende uiterlijk. Door de bijzondere vorm van de takken, leent de kronkelhazelaar zich perfect voor het aanbrengen van paasdecoraties. Traditioneel zijn dit kleine houten figuurtjes in de vorm van hazen, kuikens en eieren, maar uiteraard kun je hierin je creativiteit de vrije loop laten! In plaats van het kopen van versieringen, kun je er een gezellige middag van maken en samen met je kinderen decoraties knutselen. Dit geeft de paastak ook nog een persoonlijke touch.

Je kunt de paastakken in een mooie vaas of plantenpot in de woonkamer zetten. Wil jij graag zelf een kronkelhazelaar in de tuin? Plaats de takken dan in een laag Pokon potgrond, en geef ze voldoende water. Je zult zien dat je paastak na een aantal dagen prachtige groene uitlopers krijgt. Dit ziet er extra feestelijk uit en heeft als voordeel dat de takken na de Paasdagen in de tuin geplant kunnen worden. Je hoeft hem alleen even schuin af te snijden. Win-win dus!

Hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe druifjes

Tijdens de paasdagen zitten we aan het begin van het voorjaar. En wat is er leuker dan het naar binnenhalen van de lente? Bloembollen staan prachtig in de tuin, maar komen ook binnen goed tot hun recht. Hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe druifjes geven een kleurrijke noot aan de paasdagen. Hierbij kun je kiezen om één soort in de spotlight te zetten in een bijpassende pot. Een combinatie van deze prachtige bloemen is uiteraard ook een mogelijkheid. Deze gaan namelijk prima samen.
 

shutterstock-1698573514

Paas pastel

Pasen en zachte tinten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een combinatie van pastelkleurige planten en bloemen kun je ook in jouw huis het paasgevoel oproepen. Wij snappen dat niet iedereen groene vingers heeft, daarom presenteren wij hier de mooiste bloeiers met pasteltinten voor beginnende en gevorderde planten eigenaren:

  • Gipskruid: Met zijn roze en witte bloemen staat deze plant prachtig in kleine vaasjes. Combineer gipskruid met een paastak voor een extra vrolijk effect.
  • Orchidee: Verkrijgbaar in allerlei prachtige zachte tinten en daarom perfect voor op de paastafel. Orchideeën zijn wat veeleisend, en vragen daarom om goede verzorging. Door wat Pokon Orchidee Voeding aan de aarde toe te voegen bloeit je plant nog uitbundiger.
  • Flamingoplant: Alleen al van de naam van deze plant word je vrolijk. Het leuke aan deze plant is dat je ook na Pasen kunt genieten van de mooie bloemen. Deze bloeien namelijk het hele jaar door!
  • Kalanchoë: Deze vetplant krijgt een prachtige hoeveelheid aan hele kleine bloemetjes. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen kun je na drie weken vaak weer genieten van alle bloemenpracht die deze plant te bieden heeft.
  • Mini vetplanten: Combineer verschillende soorten met elkaar voor een unieke look. Door te kiezen voor varianten in zachte tinten kan zelfs zonder bloemen een regenboog aan kleur gecreëerd worden. Zo ga je extra knus de paasdagen in.

Pastel in je interieur

Ben je tevreden met de huidige hoeveelheid planten in huis, maar wil je toch het paasgevoel in huis halen? In plaats van te kiezen voor pastelkleurige planten, kun je ervoor kiezen om je geliefde planten een mooie nieuwe pot te geven in een zachte tint. De paasdagen zijn een uitgelezen moment om te controleren of jouw planten nog gelukkig zijn in hun huidige pot.

De meeste planten hebben 2 - 5 cm ruimte nodig om goed te blijven groeien. Staat jouw plant krap in zijn pot? Er is keuze uit honderden soorten pastelkleurige potten in allerlei kleuren, motieven en maten. Er is er dus altijd een bij waar jouw plant perfect in past. Gebruik Pokon Kamerplant Potgrond om je plant een goede basis te geven. Door Pokon Hydrokorrels toe te voegen onderin de pot hoef je deze plant een stuk minder water te geven. Dit voorkomt dat de wortels te nat worden. Zo heb je ook ver na de paasdagen plezier van je nieuwe potten.

Veel succes met de tips en wij wensen jou een fijne Pasen toe!

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border