Inspiratie
Violen.png
29 mrt. 2023

Fleur je terras en balkon op met viooltjes!

Kan jouw terras & balkon wel wat kleur gebruiken? Kies voor viooltjes, ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en geven meteen leven aan je tuin of balkon! 

Stappenplan om viooltjes te planten in pot

 

Stap 1: Kies de juiste pot

De eerste stap bij het planten van violen in potten is het kiezen van de juiste pot. Kies voor een pot die genoeg ruimte geeft om de wortels van je de viooltjes nog wat te laten groeien. Je kunt voor diverse kleine potjes kiezen, maar je kunt ook diverse viooltjes in één pot of bijvoorbeeld een schaal planten. Kies altijd voor een buitenpot met gaten zodat het overtollige water weg kan lopen.

Stap 2: Kies de juiste potgrond

Viooltjes blijven extra lang mooi als je kiest voor de juiste potgrond. Je kunt kiezen voor een universele potgrond, maar ook voor een klusspecfieke potgrond zoals Pokon Bio Terras & Balkon Planten Potgrond. Een klusspecifieke potgrond is afgestemd op de klus waarvoor je de grond wil inzetten. Pokon Bio Terras & Balkon Planten Potgrond kan bijvoorbeeld extra goed water vasthouden zodat het langdurig aanwezig blijft voor de plant. Je hoeft hierdoor je planten minder vaak water te geven. Bovendien bevat deze potgrond 100 dagen voeding. Op de bodem van de plantenpot kun je er voor kiezen om eerst een laag Pokon Hydrokorrels aan te brengen, dit zorgt voor een goede waterhuishouding in de pot. Breng een laag aan van ongeveer 20% van de inhoud van de pot. Vul de pot vervolgens tot ongeveer ⅔ van de hoogte met potgrond.

Stap 3: Plant de viooltjes

Tijd om de violen te planten! Haal de planten voorzichtig uit de verpakking en druk op de onderkant van de kweekpot of -tray om de wortels voorzichtig los te laten komen. Probeer de wortels zo min mogelijk te beschadigen. Plaats de viooltjes op de plek waar jij ze mooi vindt en vul vervolgens de rest van de pot op met potgrond. Houd zo'n 3 tot 5 cm tot de rand vrij. Dit zorgt dat je de viooltjes makkelijk water kan geven zonder dat je direct knoeit. Geef de viooltjes na het planten water.

Stap 4: Een juist plekje

Zet de pot op een plek waar de viooltjes minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgen. Als je binnen plant, zet de pot dan in de buurt van een raam op het zuiden of westen. Als je buiten plant, zoek dan een plek uit die beschut is tegen de wind en waar de planten voldoende zonlicht krijgen. 

Stap 5: Verzorging

Zorg ervoor dat je de violen regelmatig controleert op ziektes en plagen, en verwijder eventuele dode bladeren of bloemen. Geef de planten regelmatig water en voeding en zorg ervoor dat ze niet uitdrogen. Als het te warm wordt, verplaats de pot dan naar een koelere plek. Viooltjes staan namelijk liever niet te warm.
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot