Tips
Planten in pot (1737 x 1151 px).png
13 jul. 2023

6 tips voor het verzorgen van je buitenplanten in de zomer

De zomer is in volle gang en het weer is prachtig! Maar met deze hoge temperaturen kunnen je buitenplanten wel wat extra aandacht en verzorging gebruiken. Wij geven je een aantal tips hoe je je buitenplanten het beste kunt verzorgen met warm weer.

Hydrokorrels houden water langer vast

Door de warmte zullen je planten eerder door hun watervoorraad heen zijn. Een oplossing hiervoor zijn de Pokon Hydrokorrels. Hydrokorrels zijn bolletjes die gemaakt zijn van klei en vocht vasthouden. Deze korrels zorgen ervoor dat planten beter groeien en geven de wortels houvast. De korrels worden meestal gebruikt om de afwatering voor planten te verbeteren, maar worden ook gebruikt ter decoratie, zoals in bloembakken.

Door je potgrond af te dekken met hydrokorrels, droogt de grond minder snel uit en hoef je je planten minder vaak water te geven. Wanneer je een plant gaat aanplanten kun je beginnen met een laagje hydrokorrels. Door ongeveer 20-25% van de pot te vullen met hydrokorrels, geef jouw plant een betere waterhuishouding in de pot.

Waterproof Potgrond & Bodembedekker

Wist je dat wij een speciale lijn hebben ontworpen voor het veranderde klimaat: Pokon Waterproof. In deze lijn vind je o.a. een potgrond die snel water op kan nemen, langer water vast kan houden en goed water af kan geven aan de wortelen. De bodembedekker heeft tevens deze eigenschappen, maar helpt ook verdamping tegengaan. Vind hier alles over deze lijn

Geef je planten voldoende water

Het belangrijkste is om je planten voldoende water te geven. Zeker als het erg warm is, moeten je planten elke dag water krijgen. Geef ze water 's ochtends, zodat het water de hele dag kan worden opgenomen door de wortels.

Bekijk ook deze video met handige tips voor het water geven van je potplanten:

Uitgebloeide bloemen weghalen

Wanneer je een uitgebloeide bloem of een bruin blad tegenkomt, kun je deze met de hand of met een scherpe tuinschaar gemakkelijk weghalen. Wacht hier niet te lang mee en doe het zo snel mogelijk wanneer je ziet dat de bloemblaadjes verdord zijn. Door de uitgebloeide bloemen weg te halen, stimuleert dit de groei van de plant en gaat alle energie naar de nieuwe bloemknoppen. Je planten zullen dus langer mooi blijven en ook stralen met het warme weer.

Geef je planten een voedingboost

Volop werken in de warme zon? Dat kost energie! Jouw plant kan daarom in de zomer wel wat extra's gebruiken. Verwen je planten met een plantenvoeding! Kies voor kegels of voor een vloeibare voeding.

Houd je planten vrij van onkruid

Onkruid kan je planten water en voedingsstoffen onttrekken. Zorg er daarom voor dat je je planten vrij houdt van onkruid. Check elke dag even of er iets groeit op de potgrond van je plant. Trek het voorzichtig weg met de hand. Een bodembedekker of hydrokorrels op de potgrond leggen, kan helpen tegen onkruidvorming.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot