Tips
19 apr. 2018

Tips voor je buitenplanten

Het is deze week prachtig weer en ook het komende weekend kun je nog heerlijke temperaturen verwachten. Met deze hoge temperaturen kunnen je buitenplanten wel wat extra aandacht en verzorging gebruiken. We geven je een aantal tips hoe je je buitenplanten het beste kunt verzorgen met hoge temperaturen.

Hydrokorrels houden water langer vast

Door de warmte zullen je planten eerder door hun watervoorraad heen zijn. Een oplossing hiervoor zijn de Pokon Hydrokorrels. Hydrokorrels zijn bolletjes die gemaakt zijn van klei en vocht vasthouden. Deze korrels zorgen ervoor dat planten beter groeien en geven de wortels houvast. De korrels worden meestal gebruikt om de afwatering voor planten te verbeteren, maar worden ook gebruikt ter decoratie, zoals in bloembakken.

Door je potgrond af te dekken met Hydrokorrels, droogt de grond minder snel uit en hoef je je planten minder vaak water te geven. Je kunt ongeveer 20-25% van de pot vullen met hydrokorrels, deze verhouding zorgt voor een betere waterhuishouding in de pot.

Het beste moment om water geven

Planten hebben voldoende water nodig om te overleven en te groeien. Gedurende een groot deel van het jaar zal de grond over voldoende water beschikken om aan de behoefte van planten te kunnen voldoen.

Tijdens een warme en droge periode kan een plant een tekort aan water krijgen en is elke dag een klein beetje water in veel gevallen ook niet voldoende. Dit omdat het water dan nooit de belangrijke dieper gelegen wortels kan bereiken.

Je kunt dus gerust een paar keer per week een ruime hoeveelheid water geven, door je planten bijvoorbeeld met een tuinslang te besproeien.

Je kunt planten het beste ‘s morgens water geven zodat de planten gedurende de dag het water kunnen opnemen. Wanneer je je planten op een zonnige dag water geeft, zal het water niet zo diep de grond indringen, omdat veel water al snel zal verdampen voor het de grond in zal gaan.

Bekijk deze video met handige tips voor het water geven van je potplanten:


Uitgebloeide bloemen weghalen

Wanneer je een uitgebloeide bloem of een bruin blad tegenkomt, kun je deze met de hand of met een scherpe tuinschaar gemakkelijk weghalen. Wacht hier niet te lang mee en doe het zo snel mogelijk wanneer je ziet dat de bloemblaadjes verdord zijn. Door de uitgebloeide bloemen weg te halen, stimuleert dit de groei van de plant en gaat alle energie naar de nieuwe bloemknoppen. Je planten zullen dus langer mooi blijven en ook stralen met het warme weer.

Planten die van de warme zon houden

Er zijn genoeg planten die het prima doen in de warme zon. We hebben er hieronder een aantal voor je uitgelicht:

Geraniums

Geraniums zijn er in ontzettend veel verschillende kleuren en doen het prima in de volle zon. Bakken met hanggeraniums zijn prachtige voor op het balkon, maar geraniums in pot fleuren je terras ook mooi op.

Petunia’s

Ook Petunia’s vinden het fijn in de zon. Ze zullen in de volle zon juist extra mooi bloeien! Ze fleuren je terras op, en hangpetunia’s staan prachtig aan het balkon!

IJsbloemen

Door de naam van deze bloemen, verwacht je niet direct dat IJsbloemen dol zijn op de zon. Toch komt de ijsbloem op een plek met veel schaduw niet tot zijn recht, aangezien de bloemen pas in de volle zon open gaan. Wanneer de zon weg is zullen de bloemen zich sluiten.

Campanula

De Campanula wordt ook wel de klokjesbloem genoemd. Deze plant staat erg leuk in balkonbakken en hanging baskets. Wel staan ze het liefste op een windloze plaats. De campanula doet het goed in zowel de zon als in de schaduw.

Vlijtig Liesje

Het Vlijtig Liesje doet het goed in de schaduw, maar kan ook prima in de warme zon. Zorg dat je haar elke dag voldoende water geeft en de uitgebloeide bloempjes verwijdert.

Spaanse Margriet

De Spaanse Margriet doet zeker eer aan haar naam, aangezien deze plant erg veel van de zon houdt. Zorg er wel voor dat je de Spaanse Margriet op tijd water geeft, zodat ze niet uitdroogt. Wanneer je uitgebloeide bloemen verwijdert zullen er sneller nieuwe bloemen terugkomen.

Welke buitenplanten heb jij in je border of in potten geplant?

Reacties:

/news/newsItem/comments
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl