Inspiratie
bovenste-stuk
25 nov. 2019

De botanische woonstijl

Voel jij je ook het meest thuis met veel groen om je heen? Dat is niet gek, want (groene) planten hebben vaak een positieve invloed op hoe je je voelt. Je kunt jouw huis stylen met planten die jij leuk vindt, je gedachten verzetten door bezig te zijn met hun verzorging en ze kunnen zelfs goed zijn voor je gezondheid! Genoeg redenen dus om jouw huiskamer om te toveren tot een botanische ruimte. Lees verder voor tips en inspiratie!

Haal buiten naar binnen

Botanisch wonen wordt ook wel ‘natuurlijk wonen’ genoemd. Wanneer je je het prettigst voelt in de buitenlucht met veel bomen en planten om je heen, is de botanische woonstijl waarschijnlijk wel iets voor jou. Je kunt jouw huis helemaal inrichten zoals jij dit wil, met de planten en meubels die je het mooist vindt. Combineer kleine vetplantjes en cactussen met grote kamerpalmen. Of schaf hangplantjes aan, super leuk om op een hoge kast te zetten of aan het plafond te hangen. Er zijn oneindig veel dingen te bedenken die je kunt doen, wij geven vast een aantal tips en inspiratie!

1. De urban jungle

Verander jouw woonkamer in een urban jungle door deze te vullen met allerlei soorten planten. Gebruik tropische kamerplanten die je het gevoel geven dat je in je eigen stadse jungle rondloopt. Voordeel is dat deze planten vaak makkelijk te verzorgen zijn. Handig als je er veel in jouw huiskamer hebt staan!

2. Creatieve plekken

In jouw botanische huiskamer hoeven planten niet alleen op de grond en tafels te staan. Je kunt creatief zijn met de plekken waar je planten kwijt kunt. Hang ze bijvoorbeeld aan het plafond of zet ze in een bakje dat je vastmaakt aan de muur.

3. Natuurlijke kleuren en materialen

Om een botanische stijl te creëren en het echte natuurgevoel naar binnen te halen, gebruik je lichte of naturel kleuren in jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor potten die wit, beige of grijs zijn. Maar ook veel groen- en geeltinten passen bij de botanische stijl. Gebruik deze kleuren ook in jouw meubels en behang om je kamer helemaal af te maken.

Als kers op de taart kun je er tenslotte voor kiezen om meubels en woonaccessoires van natuurlijke materialen in jouw huiskamer te plaatsen. Denk aan hout, linnen, wol en bamboe. Dit maakt jouw botanische kamer helemaal af.

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten