Inspiratie
shutterstock-364945484
25 apr. 2017

5x leuke kamerplanten voor Moederdag

Op zondag 14 mei is het weer moederdag. Dé dag om jouw allerliefste, zorgzame moeder te laten weten hoeveel je van haar houdt. Voor veel zonen en dochters is het elk jaar weer een uitdaging om een geschikt cadeau voor hun moeder te vinden en daarom helpt Pokon je dit jaar een handje.

In dit artikel delen we vijf leuke cadeautips voor plantenliefhebbende moeders!

Cactussen

De afgelopen jaren is de populariteit van de cactus sterk toegenomen en zien we ze terug in verschillende woonkamers, slaapkamers en keukens. De cactus is verkrijgbaar in allerlei soorten formaten, kleuren en modellen, waardoor er voor ieder wat wils is. Ook leuk: verschillende cactussen met elkaar combineren op een dienblaadje of gewoon op een rijtje in de vensterbank.

En ben je dit jaar in een hele creatieve bui, dan kun je ook nog zelf de cactuspotjes verven en je moeder een gepersonaliseerd cadeau geven.

Tip: Cactus grond is de perfecte basis voor jouw cactussen en zorgt ervoor dat je extra lang van je planten kunt genieten!

Vetplanten

Een hippe plant die makkelijk te verzorgen is: de succulent, beter bekend als vetplant! Net als cactussen, zijn er tientallen soorten vetplanten. Houdt je moeder van zowel cactussen als vetplanten? Dan kun je deze ook leuk met elkaar combineren en een setje cactussen en vetplanten cadeau geven.

Tip: Cactus & Vetplant Voeding voor de optimale verzorging van vetplanten en cactussen.

Monstera

Is jouw moeder meer fan van grote planten in haar huis? Denk dan eens aan de Monstera, een hele populaire en hippe kamerplant op het moment. Met de Monstera waan je je direct in tropische sferen.

De monstera is makkelijk te verzorgen, kan prima op een wat donkerdere plek staan en heeft ook niet veel water nodig. Koop er een mooie pot bij en je hebt een perfect cadeau voor je moeder!

Tip: Groenhersteller om bladeren die geel geworden zijn te herstellen en ze weer prachtig groen te maken!

Narcissen, blauwe druifjes of hyacinten

Ook tijdens moederdag kunnen we nog volop genieten van de lente. En wat is er nu fijner dan de lente in huis te halen? Bloembollen zijn niet alleen bedoeld voor in de tuin, want van bloemen zoals narcissen, blauwe druifjes en hyacinten kun je ook prima binnen genieten. Bij de bloemist vind je deze bloemen nog volop, vaak leuk aangekleed in een mooie pot of bloembak.

Het leuke van bloembollen is dat je je moeder geen eenmalig cadeau geeft. Wanneer de bloembol is uitgebloeid, hoef je hem niet weg te gooien, want met een beetje aandacht en liefde kan de bol weer opnieuw gaan bloeien.

Tip: Bloeiende Planten Voeding om jouw narcissen, blauwe druifjes of hyacinten nóg mooier te laten bloeien.

Bonsai

De bonsai is het perfecte cadeau voor de geduldige moeder met groene vingers. Dit miniatuurboompje mag dan niet de makkelijkste plant zijn qua verzorging, het is wel een hele mooie en unieke plant om in je interieur te hebben.

Tip: Bonsai Voeding voor een groenere en vitale bonsaiboom.

Welk cadeau geef jij dit jaar met Moederdag aan jouw moeder?

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten