Inspiratie
monstera.png
29 feb. 2024

5x populairste kamerplanten 2024

Kan jouw huis wel wat decoratie gebruiken? Kamerplanten voegen niet alleen een vleugje groen toe aan je interieur, maar zuiveren ook de lucht en zorgen voor een fijne sfeer. In dit blog delen we met jou de meest populaire kamerplanten van dit moment. Laat je inspireren!

Monstera Deliosa (Gatenplant)

Met zijn opvallend bladeren met gaten is de Monstera Deliosa een favoriet onder plantenliefhebbers, maar zeker ook onder interieurliefhebbers. Deze tropische plant gedijt goed in zowel lichte als wat donkerdere ruimtes en vereist weinig onderhoud. Hij voegt een exotisch tintje toe aan ieder interieur. Deze plant voed je met Bio Groene Planten Voeding

Fiscus Elastica (Rubberplant)

De Fiscus Elastica, ook wel bekend als de Rubberplant, is een sterke en stoere kamerplant die weinig eisten stelt. Met zijn glanzende, donkergroene bladeren voegt hij een vleugje elegantie toe aan iedere kamer. Deze plant is perfect voor beginners, omdat hij op verschillende plekken in huis goed kan overleven en hij kan ook een tijdje zonder water prima overleven.

Sansevieria Trifasciata (Vrouwentongen)

De Sansevieria Trifasciata, beter bekend in Nederland als Vrouwentongen, is een van de meest gemakkelijk te verzorgen kamerplanten die er is. Met zijn rechtopstaande bladeren voegt hij een moderne uitstraling toe aan je interieur. Deze plant is ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij ideaal is voor slaapkamers. 

Pilea Peperomioides (Pannenkoekenplant)

De schattige en charmante Pilea Peperomioides, ook wel bekend als de Pannenkoekenplant vanwege zijn ronde, platte bladeren, is de perfecte keuze als je een klein beetje groen wilt toevoegen aan je interieur. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en vermenigvuldigt zich snel, waardoor je al snel kunt genieten van een kleine verzameling. Gebruik Bio Zaai & Stekgrond om de baby's direct een goede start te geven.

Calathea Orbifolia

Met zijn opvallende bladtekening en luchtzuiverende eigenschappen is de Calathea Orbifolia een favoriet onder liefhebbers van kamerplanten. Deze plant gedijt goed in lichte ruimtes, zonder direct zonlicht. 

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten