Hoe kom ik van kleine vliegjes in de potgrond af?

Soms zie je kleine vliegjes die uit potgrond komen. Dit is een bekend fenomeen, het zijn varenrouwmuggen. Ze zijn niet schadelijk. Vliegjes en andere beestjes vinden potgrond een goede plek om eitjes in te leggen omdat de larfjes in een vochtige omgeving met veel organische stof goed gedijen. De laatste jaren wordt in onze potgronden in toenemende mate gebruik gemaakt van organische- en biologische voeding in plaats van traditionele meststoffen. Dat doen we vanuit het oogpunt van verduurzaming en omdat (zeker daar waar mensen zelf kweken en oogsten) consumenten daar om vragen.

We zien dat potgronden (van alle merken) die bemest zijn met biologische meststoffen een grotere aantrekkingskracht hebben op dit soort beestjes. Buiten merk je daar niet zo veel van. Binnenshuis echter wel. Er wordt gezocht naar duurzame oplossingen om de vliegjes in potgrond te voorkomen, maar die hebben we nog niet gevonden. Bij gebruik van niet-biologisch bemeste producten zal het probleem kleiner zijn, echter ook dan is en blijft potgrond een goede plek om eitjes in te leggen. Zeker in de wintermaanden.

Hoe los je het op? Strooi een laagje Pokon Tegen Insecten & Kever compost op de potgrond. Binnen een paar dagen ben je van de vliegjes af. Of stop een Pokon Bio Bladinsecten Capsule in de potgrond.

Lees meer over de varenrouwmug.

Tips
externalId=pokon-detail-faq-1.1.3.2.1.1.2&filter[active]=1&filter[type]=Tips
Producten
externalId=pokon-detail-faq-1.1.3.2.3.1.2&filter[active]=1&filter[custom1_int]=1
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.