potgrond kiezen

Potgrond kiezen

Ontluikende rozen bewonderen en genieten van geurende lavendel. Wat is het toch heerlijk om in de tuin aan het werk te zijn! Ga je nieuwe tuinplanten aanplanten in de border? Kies dan een goede potgrond. Reken met de Potgrond Calculator uit hoeveel je nodig hebt.

Tuinplanten aanplanten

Je gaat veel verschillende soorten tuinplanten aanplanten in de border en je vindt het makkelijk om 1 soort potgrond te gebruiken voor alle planten. Kies in dit geval voor Pokon Bio Aanplantgrond Tuinplanten, Bomen & Hagen. Deze aanplantgrond is geschikt voor allerlei soorten tuinplanten, bomen en hagen. Dit product is dus ook geschikt voor beukhagen en haagbeuk.

Voor het ophogen van de tuin kun je het beste Pokon Tuinaarde gebruiken. Deze aarde alleen is niet geschikt om in te planten. Pokon Bemeste Tuincompost Bio kun je wel gebruiken voor ophogen en aanplanten tegelijk.

Zuurminnende planten

Zuurminnende planten, zoals coniferen, heide, rododendrons, en hortensia’s houden van een zure grond. Meng Pokon Tuinturf door de aanwezige grond en de zuurgraad gaat omlaag. Wil je nieuwe zuurminnende planten plaatsen? Gebruik dan Pokon Aanplantgrond voor Zuurminnende planten.

Wij hebben ook potgrond voor kamerplanten en potgrond voor planten in pot of bak.