potgrond kiezen

Potgrond kiezen

Ga je nieuwe tuinplanten aanplanten in de border? Dan is het belangrijk om de juiste aanplantgrond te kiezen. Reken met de Potgrond Calculator uit hoeveel je nodig hebt.

Waarom aanplantgrond?

Je zult je misschien afvragen waarom heb ik aanplantgrond nodig, ik heb toch al grond in mijn tuin? Aanplantgrond helpt de bodemstructuur te verbeteren en is vaak verrijkt met voedingstoffen. Zo geef je jouw nieuw gekochte planten een goede start om uit te groeien tot sterke en weerbare planten.

Welke aanplantgrond heb je nodig?

Er zijn twee soorten aanplantgrond in ons assortiment die vrijwel voor alle planten geschikt zijn:

  • Pokon Bio Aanplantgrond Tuinplanten, Bomen & Hagen: is multifunctioneel. Deze aanplantgrond kan gebruikt worden voor alle tuinplanten, bomen en hagen in de border. Deze aanplantgrond is biologisch. bevat 100 dagen voeding en is turfvrij.
  • Pokon Waterproof Aanplantgrond: zorgt ervoor dat water goed wordt opgenomen, vastgehouden wordt en vervolgens wordt afgegeven aan de plant. Deze aanplantgrond is ook nog eens turfvrij, bevat wel voor 100 dagen voeding en heeft een verpakking van 80% gerecycled materiaal.

Ga je zuurminnende planten aanplanten zoals coniferen, heide, rododendrons, azalea's of hortensia's? Gebruik dan Pokon Bio Aanplantgrond Zuurminnende planten

Hoe plant je een plant in je border?

  1. Graaf een gat 2 x zo groot als de kluit
  2. Dompel je plant in water
  3. Zet de plant in de grond
  4. Meng ⅓ aanplantgrond met ⅔ van de bestaande grond en vul het gat
  5. Druk de grond een beetje aan
  6. Geef voldoende water

Dit heb je nodig:

986d52eb-5adf-476f-be6f-34a94c9b5e2d,bf396d97-ceb7-44c3-9e41-d832153b73f3,149703cd-3a94-46f9-876d-96448c4e9eca

Veel gestelde vragen

Kan ik tuinaarde in de border gebruiken?

Ja, je kunt tuinaarde in je border gebruiken. Tuinaarde is vooral geschikt voor het aanvullen en/of ophogen van de border. Wil je vervolgens planten in je border zetten? Dan raden wij je aan om hiervoor aanplantgrond te gebruiken.