pokon-cacaodoppen-1

Border bedekken

Bedek je border met Pokon Cacaodoppen en het ziet er meteen heel verzorgd uit. Naast dat cacaodoppen mooi zijn om te zien, vervullen ze verschillende functies.

Slakken verjagen

Je kunt op verschillende manieren slakken verjagen uit je tuin:

  • Slakken houden niet van sterk geurende planten zoals Oost-Indische kers, tijm, lavendel, vingerhoedskruid en kattenkruit. Plant deze rond je tuin.
  • Plaats een koperen ring rondom favoriete planten van de slak, zoals de hosta en sla in je moestuin.
  • Plaats een lokdoosje in de grond en vul het bakje met een restje bruin bier. De slakken zullen hierin kruipen.
  • Strooi cacaodoppen rondom gevoelige planten. Cacaodoppen hebben scherpe randjes en daar houden slakken niet van. Let op dat ook honden gevoelig zijn voor cacaodoppen, zij kunnen dit beter niet opeten.

Onkruid verminderen

Onkruid in je border kun je goed verminderen met cacaodoppen. Dit natuurvriendelijke product is geschikt voor ieder seizoen en zijn bovendien heel decoratief. Een laag van 3 tot 4 cm is voldoende om het onkruid in bedwang te houden. Het onkruid dat toch nog door de doppen heen groeit is verzwakt en kun je makkelijk verwijderen.

Regenplassen voorkomen

Bij het herfst klaar maken van de tuin komen cacaodoppen zeer van pas. De doppen zorgen er namelijk voor dat er in de grond een verbeterde drainage ontstaat. Hierdoor worden regenplassen rondom je planten voorkomen. Na 6 weken krijgen de doppen overigens een diepbruine kleur. Ook kan het voorkomen dat je wat schimmelvorming spot. Hier hoef je niet van te schrikken, dit hoort bij het natuurlijke verteringsproces en verdwijnt vanzelf!

Beschermen tegen vorst

Om je planten in de volle grond te beschermen tegen nattigheid en kou, kun je een bodembedekker gebruiken. Cacaodoppen zijn er voor ieder seizoen, zelfs voor in de winter! In de koudere maanden beschermen de doppen de planten en hun wortels tegen de kille temperaturen. Om vaste planten in de border goed de winter door te laten komen, strooi je een laag van 3 tot 4 cm rondom de planten. De natuurlijke cacaodoppen hebben een isolerend effect op de bodem, waardoor wortels minder snel aangetast worden door vorst.

Voor het bedekken van speelplaatsen en looppaden adviseren wij andere bodembedekkers.