Potgrond kiezen

Ontluikende rozen bewonderen en genieten van geurende lavendel. Wat is het toch heerlijk om in de tuin aan het werk te zijn! Ga je nieuwe tuinplanten aanplanten in de border? Kies dan een goede potgrond. Reken met de Potgrond Calculator uit hoeveel je nodig hebt.

Tuinplanten aanplanten

Je gaat veel verschillende soorten tuinplanten aanplanten in de border en je vindt het makkelijk om 1 soort potgrond te gebruiken voor alle planten. Kies in deze gevallen voor Pokon Tuinplanten Grond of de biologische variant Pokon Aanplantgrond Tuinplanten Bio.

Voor het ophogen van de tuin kun je het beste Pokon Tuinaarde gebruiken. Deze aarde alleen is niet geschikt om in te planten. Pokon Bemeste Tuincompost Bio kun je wel gebruiken voor ophogen en aanplanten tegelijk.


Beuken en hagen

Sommige tuinplanten zullen beter groeien in een potgrond die speciaal is afgestemd op hun behoeften. Zo hebben beuken en hagen behoefte aan een grond die de kans op uitval minimaliseert. Beuken en hagen zullen in Pokon Aanplant Grond goed aanslaan.

Zuurminnende planten

Zuurminnende planten, zoals coniferen, heide, rododendrons, en hortensia’s houden van een zure grond. Meng Pokon Tuinturf door de aanwezige grond en de zuurgraad gaat omlaag. Wil je nieuwe zuurminnende planten plaatsen? Gebruik dan Pokon Aanplantgrond voor Zuurminnende planten.

Wij hebben ook potgrond voor kamerplanten en potgrond voor planten in pot of bak.
mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.