Tips
shutterstock-535905211
5 jul. 2018

Bescherm je planten tegen de warmte

Pfoe, wat een warmte! En als we de weersvoorspellingen moeten geloven, blijft de warmte de komende dagen nog wel even aanhouden. Belangrijk dus om deze week extra goed voor je kamerplanten, tuinplanten en moestuinplanten te zorgen. We helpen je graag een handje en delen een aantal handige tips om je planten tegen de warmte te beschermen.

Moestuin

Moestuinplanten extra water geven

Dat je je moestuinplanten tijdens deze warme dagen extra water moet geven, komt vast niet als een verrassing. Je kunt je moestuinplanten het beste ‘s avonds water geven, omdat het water overdag te snel kan verdampen. Let wel op dat je niet teveel water geeft, vochtige gewassen zoals tomaten krijgen bij teveel water sneller last van schimmels.

Moestuin beschermen tegen insecten

Helaas zijn insecten en ongedierte ook dol op warmte. En laten de planten in jouw moestuin daar nu net niet zo dol op zijn… Controleer de gewassen in je moestuin dan ook regelmatig op ongedierte en plaats bijvoorbeeld insectengaas over de meest kwetsbare gewassen.

Moestuin beschermen tegen meeldauw

Meeldauw (schimmel) ontstaat in drogere perioden en is schadelijk voor diverse gewassen die deze maand in je moestuin groeien zoals courgette, komkommer, erwten, pompoenen en koolrapen. Voldoende water zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft en helpt om meeldauw te voorkomen.

Kamerplanten

Kamerplanten extra water geven

Ben je bang dat je vergeet om je planten op tijd water te geven? Stel dan de Pokon Dorstlesser in in de Pokon app die jou elke dag op tijd herinnert om je planten water te geven.

Kamerplanten besproeien

Ook in huis kunnen de temperaturen in de zomer aardig oplopen. Niet alleen is het warmer in huis, het is ook droger. Besproei je kamerplanten daarom één keer per week met de plantenspuit zodat de bladeren mooi groen blijven. Extra voordeel: je verwijdert direct het stof van de bladeren.

Plant in pot

Water, water en nog eens water

Net als voor moestuinplanten en kamerplanten geldt ook bij potplanten: water, water en nog eens water. Geef je planten in pot iedere dag of om de dag een ruime hoeveelheid water.

Tip: zorg ervoor dat het water lauw is zodat het sneller kan opgenomen worden door de wortels die toch al opgewarmd zijn.

Voorkom uitdroging met hydrokorrels

Hydrokorrels zijn ideaal als drainagelaag onderin plantenpotten en -bakken. Hydrokorrels geven de wortels houvast en zorgen ervoor dat de grond minder snel uitdroogt. Ideaal tijdens deze warme zomerdagen!

  1. Was de hydrokorrels met lauw water.
  2. Vul ongeveer 20-25% van de pot met Pokon hydrokorrels.
  3. Plaats de plant in de pot.
  4. Vul aan met potgrond.
  5. Geef je plant water.

Verplaats je planten naar een plek in de schaduw

Het voordeel van potplanten is dat je ze eenvoudig op een andere plek kunt zetten. Zo genieten jouw planten altijd van de beste omstandigheden! Door de felle zon, kunnen de bladeren van jouw planten makkelijk verbranden en dat wil je natuurlijk niet. Verplaats de meest kwetsbare planten (zoals bijvoorbeeld de bananenplant) daarom naar een plekje in de schaduw.

Border

Borderplanten sproeien

Zet je de komende dagen de sproeier aan in de tuin? Zorg er dan voor dat deze langzaam en langdurig sproeit. Het water kan dan dieper de grond in trekken, waardoor de planten sterkere wortels krijgen.

Geef geen extra voeding

Het extra voeden van je tuinplanten is met deze temperaturen niet nodig. Het geeft kans op verbranding door de zon.

Lees ook:


 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border