Tips
17 jan. 2019

Verwen je Anthurium

Ken jij de Anthurium al? Deze plant staat ook wel bekend als de flamingoplant en komt oorspronkelijk uit het regenwoud in Midden- en Zuid-Amerika. De Anthurium groeit daar in een vochtige omgeving op natte, drassige plekken. Je kunt je wel voorstellen dat je Anthurium nog beter zal bloeien, als je af en toe wat water sprayt op de bladeren. In de maanden november en december wordt aangeraden om de Anthurium geen plantenvoeding te geven, zodat deze in alle rust nieuwe knoppen kan vormen. Inmiddels is het alweer januari en kun je de Anthurium nieuwe energie geven door haar goed te verzorgen.

Voeding eerste maanden bloeitijd

Vanaf januari is de Anthurium niet meer in ruststand en is goede en voldoende voeding weer nodig. Wij raden aan om hiervoor 1 à 2 keer per week Pokon Anthurium Voeding te geven. Ook mag je je Anthurium in de bloeitijd twee keer per week water geven. Zorg ervoor dat de plant nooit in droge grond komt te staan. In de lente kun je de Anthurium eventueel verpotten met Pokon Anthurium Potgrond.

Wist jij dat...

  • de Anthurium in 1857 voor het eerst werd ontdekt in Guatemala?
  • er meer dan 600 soorten van de Anthurium bestaan?
  • de flamingoplant een luchtzuiverende plant is?
  • de symboliek van de Anthurium exotische schoonheid is?
  • de naam Anthurium vertaald uit het Grieks ‘bloei’ (Anthos) en ‘staart’ (Oura) betekent?

3 keer de Anthurium

Er bestaan dus maar liefst 600 verschillende soorten Anthurium! Deze 3 zijn het meest populair:

1. Anthurium scherzerianum: is de meest populaire soort van de Anthurium en wordt ook wel de ‘flamingoplant’ genoemd. De steel van deze plant zal je namelijk meteen aan de lange nek van een flamingo doen denken. De bloemen zijn fel en rood, roze of paars van kleur en daarmee geeft deze plant een vrolijke, exotische sfeer in huis.
2. Anthurium andreanum (Lakanthurium): de Anthurium andreanum lijkt op de scherzerianum, maar is met haar super glanzende kelken toch net even anders. De kelken zijn zelfs zo glanzend dat je vanwege de lak-achtige glans bijna zou denken dat de bloemen van plastic zijn. De andreanum wordt vaak gebruikt in boeketten.
3. Anthurium crystallinum: deze soort van de Anthurium lijkt niet op de bovenstaande twee, aangezien de crystallinum geen bloemkelken heeft, maar wel grote, fluweelzachte bladeren. Voor de ultimate urban jungle vibes in huis.

De flamingoplant geeft een vrolijke, enthousiaste en exotische sfeer in huis. Waar je deze plant ook neerzet, ongetwijfeld dat dit leuke plantje elke ruimte zal opfleuren. Ben je benieuwd hoe de flamingoplant in verschillende interieurs staat? Wij delen de leukste inspiratie met je op ons Pinterest Board:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten