Nieuws
orchideeen-tafelstuk
1 nov. 2016

Woonplant van de maand Orchidee

Sprookjesachtige vormen en buitenaards mooie bloemen: Orchideeën zijn volmaakte natuurlijke elementen om de sfeer van een andere wereld mee op te wekken. Je richt er een binnenruimte mee in die het gevoel geeft dat alles mogelijk is. Het aanbod aan Orchideeën wordt steeds rijker. Centraal staan deze maand 6 onontdekte schatten, die grenzen verleggen en buitenaards mooi zijn.

Exotische soorten Orchideeën

Deze maand staan zes bijzondere, exotische Orchideeën in de spotlight. Dit zijn Orchideeën die opvallen door prachtige kenmerken die ze anders maken dan de gewone Orchidee.

soorten-orchideeen


  1. Cymbidium lijkt helemaal niet op een klassieke orchidee, door de gulle hoeveelheid grasachtig blad.
  2. Paphiopedilum heeft hoog en mooi groen blad, wat deze plant ook zonder bloemen al heel aantrekkelijk maakt om naar te kijken.
  3. Cattleya is een tropische orchidee die alleen voorkomt in Zuid- en Midden-Amerika. Het zijn markante woonplanten, met een schijnknol waaraan slechts enkele dikke bladeren zitten.
  4. Zygopetalum groeit in Zuid-Amerika op boomstronken, rotsen en op de bodem tussen bladeren. De bloemen zijn roodpaars, groenbruin en soms bijna blauw, sommige soorten geuren zoetig.
  5. Brassia heeft gebogen stengels met 10 tot 15 groenachtige bloemen met een doorsnee van 15 tot 20 cm. De bloemen zelf zijn zwart-paars gevlekt en de witte lippen hebben aparte groene vlekken.
  6. Dendrobium onderscheidt zich van andere orchideeënsoorten door het trosje bloemen dat zich vormt bij de oksel van elk blad. De bloemen geven een heerlijke geur. In het wild groeit deze orchidee zowel in de koele bergen van de Himalaya tot in de jungle van Nieuw-Guinea en de woestijn van Australië.

Orchideeën en verzorging

Als de lucht binnen heel droog is, bijvoorbeeld door centrale verwarming, kunnen de knoppen van Orchideeën het beste dagelijks even worden verneveld. Dat voorkomt dat ze uitdrogen en niet meer opengaan. Voor alle orchideeën geldt dat ze het mooist blijven onder 'liefdevolle verwaarlozing'. Het volstaat om eens in de 10-14 dagen de kluit een half uurtje onder water met Pokon Orchidee Voeding te laten staan, daarna goed laten uitlekken. Uitgebloeide bloemen kun je even wegplukken. Je kunt je mooie kamerplant verder met rust laten.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten