Nieuws
7 okt. 2016

Woonplant van de maand Aglaonema

In oktober is de Aglaonema de woonplant van de maand. Een prachtige volle plant die oorspronkelijk uit het regenwoud komt. De naam is afgeleid vanuit het Grieks, namelijk Aglaos. Dit betekent schitterend en dat zie je meteen terug in de plant!

Je kunt de plant herkennen aan de prachtige bladen met mooie tekeningen. De groene variant is het populairst, maar er zijn ook varianten die een gele, rode of zilveren gloed hebben. Om deze plant nog meer tot leven te laten komen, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld gevlochten of kunststof potten.

De Aglaonema komt oorspronkelijk uit het regenwoud van Thailand, Indonesië en Maleisië. In het regenwoud zorgen de grote bomen ervoor dat de plant maar weinig zonlicht krijgt. Deze plant heeft daar dus ook maar weinig van nodig. Je kunt de plant gewoon onregelmatig water geven, zolang de kluit maar geen voetbad heeft. Neem de bladeren af en toe af met een vochtige doek en benevel de plant elke week, dit verkleint de kans op spint.

Lees meer over de verzorging van de Aglaonema.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten