Aglaonema

In oktober is de Aglaonema de woonplant van de maand. Een prachtige volle plant die oorspronkelijk uit het regenwoud komt. De naam is afgeleid vanuit het Grieks, namelijk Aglaos. Dit betekent schitterend en dat zie je meteen terug in de plant!


Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Anthurium Grond
Bemesten: één keer in de maand bemesten
Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groen, grijsgroen, meerkleurig/bontbladig
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: lichte standplaats maar geen zon, halfzon, schaduw


Oorsprong

De Aglaonema, voluit Aglaonema commutatum, is een mooie groene kamerplant die in ieder interieur past en makkelijk te onderhouden is. Oorspronkelijk komt de plant uit het regenwoud van Thailand, Indonesië en Maleisië. In het regenwoud zorgen de grote bomen ervoor dat de plant maar weinig zonlicht krijgt. Deze plant heeft daar dus ook maar weinig van nodig.


Verzorging

Spray af en toe water op de bladeren, dan heeft de Aglaonema nog een beetje het gevoel dat hij in het tropisch regenwoud staat en ter gelijkertijd voorkomt dit spint. Zorg daarnaast dat de kluit niet uitdroogt, maar ook geen voetbad heeft. Ook kun je de bladeren af en toe afnemen met een vochtige doek.


Soorten

Je kunt de plant herkennen aan de prachtige bladen met mooie tekeningen. De groene variant is het populairst, maar er zijn ook varianten die een gele, rode of zilveren gloed hebben. Om deze plant nog meer tot leven te laten komen, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld gevlochten of kunststof potten.Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.