/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Aglaonema

In oktober is de Aglaonema de woonplant van de maand. Een prachtige volle plant die oorspronkelijk uit het regenwoud komt. De naam is afgeleid vanuit het Grieks, namelijk Aglaos. Dit betekent schitterend en dat zie je meteen terug in de plant! 

Eigenschappen Algaonema

 • Planttype: Groene Kamerplant
 • Grondsoort: Anthurium Grond
 • Bemesten: één keer in de maand bemesten
 • Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm
 • Blad/loof: groen, grijsgroen, meerkleurig/bontbladig
 • Water geven: regelmatig water geven
 • Standplaats: halfzon, schaduw

Herkomst Aglaonema

De Aglaonema, een opmerkelijke kamerplant met prachtige bladeren, heeft haar oorsprong in Thailand, Indonesië en Maleisië. Deze plant behoort tot de Araceae-familie, waarin ook de Dieffenbachia en de Spathiphyllum te vinden zijn. Ondanks de uitdagende namen van deze planten, is de Aglaonema een van de eenvoudigst te verzorgen planten binnen deze familie.

In het regenwoud zorgen de grote bomen ervoor dat de plant maar weinig zonlicht krijgt. Deze plant heeft daar dus ook maar weinig van nodig.

Soorten Algaonema

De Aglaonema kent een diversiteit aan soorten met verschillende kleuren en patronen op hun grote bladeren. Enkele opvallende varianten zijn:

Aglaonema Silver Bay

Een van de meest bekende ondersoorten, de Aglaonema Silver Bay, heeft grote bladeren met een tweekleurig karakter. Het binnenste deel van het blad heeft een lichte kleur, terwijl de rand donkergroen is. 

Aglaonema Maria

Voor liefhebbers van planten met mooie bladpatronen is de Aglaonema Maria een uitstekende keuze. Met langwerpige bladeren die variëren in licht- tot donkergroen, is deze plant zeer geschikt als kamer- of kantoorplant en gedijt het best in halfschaduw.

Aglaonema Freedman

Met prachtige bladeren en een licht motief is de Aglaonema Freedman een groene en volle plant die gemakkelijk te onderhouden is. Deze opvallende verschijning voelt zich het beste thuis op een schaduwrijke plek en is een echte blikvanger.

Aglaonema Silver Moon

De Aglaonema Silver Moon onderscheidt zich door opvallend gekleurde bladeren met een lichte streep in het midden. Deze onderhoudsvriendelijke plant is geschikt als kamer- of kantoorplant en biedt jarenlang plezier met zijn sierlijke karakter.

Verzorgingstips Algaonema

 • Aglaonema staat het liefst op een schaduwrijke plek, waar enkele uren per dag het daglicht schijnt. Licht heeft de plant nodig om te groeien. Staakt de groei? Dan staat de plant te donker en kun je de plant het beste iets dichter naar een raam plaatsen. Pas op voor de volle zon. De bladeren van deze plant verbranden snel.
 • Spray af en toe water op de bladeren, dan heeft de Aglaonema nog een beetje het gevoel dat hij in het tropisch regenwoud staat en tegelijkertijd voorkomt dit spint. 
 • De Aglaonema is niet veeleisend wat betreft water geven. Het is beter om af en toe wat water te vergeten dan te veel te geven, aangezien deze plant de voorkeur geeft aan enigszins droge grond. Overmatig water kan leiden tot rotting van de wortels.
 • Ook kun je de bladeren af en toe afnemen met een vochtige doek.

Algonema verpotten

Vanwege de langzame groei van de Aglaonema is verpotten niet frequent nodig. Meestal wordt dit elke twee jaar gedaan, maar als de groei vertraagt, kan het eerder nodig zijn. Kies een pot die minstens 20% breder is dan de vorige en gebruik Anthurium Grond. Kies bij voorkeur de lente voor het verpotten.

Pokon Powerplanten