/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Aglaonema

In oktober is de Aglaonema de woonplant van de maand. Een prachtige volle plant die oorspronkelijk uit het regenwoud komt. De naam is afgeleid vanuit het Grieks, namelijk Aglaos. Dit betekent schitterend en dat zie je meteen terug in de plant! 
 

 

Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Anthurium Grond
Bemesten: één keer in de maand bemesten
Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groen, grijsgroen, meerkleurig/bontbladig
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: lichte standplaats maar geen zon, halfzon, schaduw

 

Oorsprong

De Aglaonema, voluit Aglaonema commutatum, is een mooie groene kamerplant die in ieder interieur past en makkelijk te onderhouden is. Oorspronkelijk komt de plant uit het regenwoud van Thailand, Indonesië en Maleisië. In het regenwoud zorgen de grote bomen ervoor dat de plant maar weinig zonlicht krijgt. Deze plant heeft daar dus ook maar weinig van nodig.

 

Verzorging 
 

Spray af en toe water op de bladeren, dan heeft de Aglaonema nog een beetje het gevoel dat hij in het tropisch regenwoud staat en ter gelijkertijd voorkomt dit spint. Zorg daarnaast dat de kluit niet uitdroogt, maar ook geen voetbad heeft. Ook kun je de bladeren af en toe afnemen met een vochtige doek.


 

Soorten

Je kunt de plant herkennen aan de prachtige bladen met mooie tekeningen. De groene variant is het populairst, maar er zijn ook varianten die een gele, rode of zilveren gloed hebben. Om deze plant nog meer tot leven te laten komen, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld gevlochten of kunststof potten.

 


 

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!