Nieuws
27 sep. 2016

Haal een Chrysant in huis

Geen bloem kent zo’n grote verscheidenheid als de chrysant. In totaal zijn er meer dan 10 hoofdkleuren verkrijgbaar: van geel tot paars en van roze tot groen. Bovendien is er een grote diversiteit in bloemvormen. Wie het interieur een creatieve en energieke boost wil geven volgens de stijltrend ‘More is More’ mixt verschillende soorten en kleuren met elkaar. Bijkomend voordeel: met een paar eenvoudige tips geniet je bovendien wekenlang van de bloemenpracht.

Lekker veel
De expressieve stijltrend‘More is More’ kenmerkt zich door een bonte mix van bloemvormen, vazen en dessins. Het materiaal van de vaas (glas, kunststof of aardewerk) is ondergeschikt aan de kleur, het dessin of de vorm. Wees daarbij niet bang om contrasterende dessins of kleuren met elkaar te combineren. De drukte die daardoor ontstaat, levert juist spannende zoekplaatjes op en zorgt voor positieve energie.

Bloemvormen van chrysant
De chrysant kent veel verrassende verschijningen. Je kunt je qua styling uitleven met bijvoorbeeld klein- of grootbloemige soorten. Die hebben veel verschillende kleuren en diverse vormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spinachtig tot pomponvorm. Elke chrysant heeft een sterke steel waarmee je haast eindeloos kunt variëren. Van hoge tot lage arrangementen en zowel in vazen als in steekschuim. Chrysanten kun je ook prima combineren met andere snijbloemen zoals bijvoorbeeld rozen en anthuriums.

Chrysant is makkelijk te verzorgen
De chrysant is erg makkelijk in de omgang. Met een paar eenvoudige tips, geniet je met gemak drie weken lang van een kleurrijke bloemenpracht.

  • Vul een schone vaas met water op kamertemperatuur. Een laag van 15 cm is voldoende.
  • Voeg snijbloemenvoeding toe.
  • Snij met een scherp mes de bloemsteel schuin af en verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen.
  • Zet chrysanten liever niet in de volle zon, bij de verwarming of vlak in de buurt van fruit.
  • Ververs het water om de vijf dagen en vul het regelmatig bij.

Winterharde chrysanten
Bepaalde soorten chrysanten kunnen gepoot worden in de volle grond. Deze chrysanten zijn winterhard en bloeien vanaf het vroege najaar tot de eerste vorst. De plant heeft een vruchtbare grond nodig. Gebruik daarom een potgrond die rijk is aan goede voedingsstoffen.

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl.


Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/