Potchrysant

De Potchrysant, in het Latijns Chrysanthemum Indicum, is ieder jaar mateloos populair als kamerplant. De vele bloemetjes fleuren ieder interieur op en er is altijd een kleur te verkrijgen die jij leuk vindt. Wist je dat de Potchrysant familie is van de margriet en de paardenbloem?


Planttype: Eenjarige, Perkplant, Bloeiende kamerplant
Grondsoort: Universele Potgrond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken
Bloem: brons, geel, lila, roze, rood, wit
Bloeitijd: juni, juli, augustus, september, oktober
Hoogte: 20 cm
Blad/loof: groen
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: zon, lichte standplaats

Een Chrysant kopen

Als je van plan bent om een Potchrysant te gaan kopen, koop dan een plant waarvan al een aantal knoppen bloeien. Zo verzeker je jezelf van een bloeiend exemplaar, want niet altijd gaan alle knoppen open. Een Chrysant kopen is sowieso wel een goed idee, althans, volgens de Japanners. Zij eren tijdens het Festival van het Geluk de plant vanwege zijn symboliek als geluksbrenger.

Potchrysant verzorgen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de bloemenpracht. Met een lichte standplaats, waar het niet al te warm wordt, zal je de Chrysant erg blij maken. Geef iedere week een beetje water en 1 keer in de 2 weken kamerplanten voeding. Met de juiste verzorging kan je potchrysant wel acht weken bloeien!

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.