Nieuws
21 feb. 2020

Veel meer groen in huis! Het resultaat van de make-over winactie.

In september hadden we de geweldige winactie: “Win een make-over t.w.v. € 2.500”. Monique uit Barendrecht was onwijs enthousiast toen ze hoorde dat zij de winnares was. Haar huiskamer was flink toe aan een restyling, aangezien het ontbrak aan kleur, sfeer en planten. Daar kon zij wel wat hulp bij gebruiken. Samen met styliste Sabine gingen we bij haar langs en hebben haar woonkamer flink onder handen genomen.

Van basic huiskamer naar knusse woonkamer

Monique liet zich maar al te graag verrassen. “Als ik er zelf mee aan de slag ga, ben ik bang dat het eruit ziet als een ontploft circus”, zei Monique lachend. De basic inrichting van haar huiskamer leende zich uitstekend voor een groen make-over en gaf Sabine meer dan genoeg opties.

Vooraf had Monique aangegeven dat ze houdt van de kleuren roze en groen; geel en oranje mochten vermeden worden. Met die input kon Sabine haar plan maken en heeft ze de huiskamer vervolgens onder handen genomen. Van een kleurrijk vloerkleed tot aan een bijzettafeltje met diverse planten en van enkele roze eetkamerstoelen tot aan een ronde eetkamertafel, de woonkamer van Monique zag er compleet anders uit na de make-over.

Vandaag delen we met trots het resultaat van deze schitterende make-over!

Bekijk de video en ervaar hoe de basic huiskamer van Monique is omgetoverd tot een plantrijke en sfeervolle woonkamer waar Monique en haar gezin heerlijk kunnen genieten.

De planten

Een aantal prachtige planten uit de nieuwe woonkamer van Monique zijn:

De Calathea

Deze plant is niet alleen een plaatje om te zien, maar is ook nog eens een van de meest luchtzuiverende kamerplanten. Met haar ‘bewegende bladeren’ wordt ze de ‘ Living Plant genoemd. De bladeren sluiten zodra het donker wordt en openen weer als de eerste zonnestraaltjes je huis binnenkomen.

Calatheo bladtekening lichte rand
De Sansevieria

Deze onverwoestbare krachtpatser leeft graag in droge omgevingen en geeft veel vocht af. Dat houdt in dat deze plant de luchtvochtigheid in jouw huiskamer verhoogt. Daarmee is dee Sansevieria een uitstekende plant voor in de droge huizen.

De Strelitzia

Deze groene kanjer krijgt prachtige kleuren zodra de bloem verschijnt. Daarmee is deze plant zeker een aanwinst voor jouw interieur. Pas wel op met de Strelitzia, want deze plant is namelijk licht giftig voor huisdieren en kinderen.

shutterstock-796860184
De Erwtenplant

De naam verraadt het al, maar deze plant heeft kleine bolletjes aan haar takjes hangen die erg lijken op erwtjes. Een prachtige verschijning en makkelijk in de verzorging.

De Bromelia

Een kleurrijke kamerplant waar je ongeveer 3 tot 6 maanden van kan genieten door haar prachtige kleuren. Buiten het uiterlijk om is de Bromelia ook een aanwinst, omdat ze vooral in de nacht zuurstof aanmaakt. Dat maakt de slaapkamer een uitstekende plek om deze kamerplant neer te zetten.

Bromelia overzicht

Ben je benieuwd naar de overige producten die Sabine heeft gebruikt tijdens de woonkamer make-over bij Monique? Of wil je meer foto’s zien van de make-over? Bekijk dan hier het bericht van Sabine met de de decoratielijst!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten