Inspiratie
Bekijk actie
18 jun. 2021

Dé Kamerplanten Trends van 2021

Wil je jouw huis zo trendy mogelijk inrichten? Daar mogen kamerplanten zeker niet bij ontbreken! Met zoveel trendy kamerplanten kan het moeilijk zijn om de juiste groene vrienden te kiezen. Daarom hebben wij dé kamerplanten trends van 2021 op een rij gezet.

Hierin bespreken we populaire planten die jij dit jaar écht in jouw kamer wil hebben staan. Lees snel verder! Bekijk ook onze video voor extra inspiratie!

2021: Verschuiving van de trends

Waar de afgelopen jaren de kamerplanten trends vooral in elkaar overliepen is dat dit jaar helemaal anders. Natuurlijke producten als licht hout, terracotta en bamboe zijn bijvoorbeeld erg populair. Ook steen en rotan doen het erg goed. Maar een echt trendy en natuurgevoel haal je in huis met de mooiste kamerplanten. Met de volgende drie groene eyecatchers haal jij direct een trendy en groene boost in huis!

Begonia Masoniana

De eerste groene topper van 2021 is de Begonia Masoniana. Er zijn ontzettend veel soorten Begonia, die je misschien wel het beste kent als een leuk bloemetje voor buiten op het terras. Maar de Masoniana zou niet in deze lijst staan als je deze soort ook niet binnen neer kan zetten om de show te stelen.

Begonia is vooral erg populair door de verschillende patronen in de bladeren. Deze kamerplant wordt ook wel ‘Iron Cross Begonia’ genoemd. Deze naam heeft de plant te danken aan het kruisvormige patroon op het blad. Maar dat is niet het enige unieke aan de bladeren van deze trendy kamerplant. Op de bladeren zitten ook kleine haartjes die het blad een prachtige glans geven. Vooral als de zon op de bladeren schijnt, steelt deze Begonia de show. Wees wel voorzichtig, want de Begonia Masoniana staat niet graag in direct zonlicht.

Je kan hem beter een plekje in de halfschaduw geven, zodat hij helemaal opfleurt. Daarbij vindt hij een keer in de twee weken een dopje plantenvoeding heerlijk!

Gelukkig kan de Begonia Masoniana ook wel tegen een stootje. Houd de potgrond van deze aanwinst licht vochtig door twee keer in de week de grond te controleren. Merk je dat de potgrond droog aanvoelt, dan is het tijd om hem een glaasje water te serveren.

Calathea Ctenanthe Burle Marxii

Hé... de Calathea! Deze prachtige plant met Zuid-Amerikaanse roots herken je misschien uit een vorige Pokon jaartrend video. Dat is helemaal niet gek, want de bladeren van elke Calathea zorgen voor een feestje. Om jouw interieur in 2021 helemaal op te vrolijken adviseren wij de Burle Marxxi. Met de lichtgroene kleur en karakteristieke strepen op het blad, ben jij zeker van een bijzondere en decoratieve kamerplant.

De Calathea Ctenanthe Burle Marxxi is een altijd groene meerjarige kamerplant. Deze kamerplanten staat in Nederland ook wel bekend als de gebedsplant. Dit komt doordat deze Calathea ’s avonds zijn bladeren optrekt. Zo kan je overdag genieten van de schitterende strepen op de bovenkant en als het donker wordt verschijnt de paarse onderkant. Hoe leuk is dat!? Schrik niet als je wat geritsel hoort, dit zijn namelijk de bladeren die langs elkaar schuiven.

Geef deze groene eyecatcher in de lente en de zomer twee keer in de week water. In de herfst en winter is een keer in de week voldoende, maar vergeet je groene vriend zeker niet. Een slok water overslaan vindt de Burle Marxxi niet zo leuk!

De Burle Marxxi houdt van een vaste standplaats, dus verplaats deze groene vriend niet te vaak. Een plek in de halfschaduw vindt deze Calathea heerlijk en ook een keer in de twee weken een beetje plantenvoeding zal hem goed doen.

De Calathea vraagt om best wat aandacht, maar daar krijg je dan ook genoeg voor terug!

Droom jij nou ook van een urban jungle, maar ben je niet zo goed met groen? Pokon Powerplanten laten jou weten wanneer ze wel wat aandacht kunnen gebruiken. Met de verzorgingsapp, watermeter en voedingskegels wordt de verzorging appeltje eitje! Bekijk ze snel!

Dieffenbachia Reflector

Krijg je nog geen genoeg van kamerplanten met de gaafste bladeren? Ga dan voor de Dieffenbachia Reflector! Deze stoere vriend is een zeer sterke groene kamerplant. Door de camouflageprint op het blad is de naam ‘camouflage plant’ niet zo moeilijk te bedenken. Zet de plant bij andere planten en je zult zien dat deze direct opvalt.

Heb jij niet de meest groene vingers? Dat is helemaal niet erg als je een Dieffenbachia Reflector in huis haalt. Dit is namelijk een erg makkelijk kamerplantje; een keer in de week een beetje water, een keer in de twee weken een beetje plantenvoeding en klaar is kees!

Geef de Dieffenbachia Reflector een plekje in de halfschaduw en hij is al tevreden. Het leuke aan dit kamerplantje is dat hij naar het licht toe groeit. Daarmee kan je hem een handje helpen door hem een keer in de maand even te draaien.

Dit waren onze kamerplanten trends en tips voor 2021! Welke groene topper haal jij direct in huis? Laat het weten in de reacties!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten