Inspiratie
dracaena
13 okt. 2017

Dracaena in je woonkamer

Kan jouw woonkamer wel een stoere plant gebruiken? Ontdek hier of de Dracaena voor jou een goede kamerplant is.

Soorten Dracaena

We lichten een paar soorten Dracaena voor jou uit:

  • Dracaena compacta. Bij deze Dracaena vertakken de bladeren dichtbij elkaar. Het zijn compacte bollen van bladeren op drietal stammen.
  • Dracaena massangeana. Deze Dracaena heeft lichtere en langere bladeren dan de compacta. Deze soort kan flink groeien en is een echte blikvanger in je interieur.
  • Dracaena white stripe. Deze Dracaena heeft een iets donkerder blad met daarover witte strepen. Vandaar de naam white stripe natuurlijk!

Dracaena inspiratie

Een paar mooie plaatjes om te laten zien hoe de Dracaena jouw interieus kan opfleuren!

Licht giftig: pas op met huisdieren

We raden je aan om op te passen met huisdieren. Hoewel de ene Dracaena niet giftig is, kan een andere wel maagproblemen opleveren bij je huisdier.

Dracaena snoeien

Je kunt de Dracaena goed snoeien. Doe dit tussen de maanden april en september. Je zorgt er zo voor dat er meer licht bij de stam komt, waardoor er meer nieuwe uitlopers zullen ontstaan. Takken verwijder je met een snoeischaar. De bladeren die je wilt verwijderen scheur je eerst in de lengte en daarna scheur je ze van de stam af. Zo blijft de stam netjes.

Lees meer over het verzorgen van de Dracaena.

Afbeelding: mooiwatplantendoen.nl

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten