/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Dracaena

De Dracaena (Drakebloedboom) komt uit het Afrikaanse vasteland. Hier dachten de bewoners dat het sap van de dracaena draco het bloed van draken was. De kamerplant zuivert de lucht en geeft je woonkamer een stoere uitstraling. De verzorgingstips die je hier vindt gelden voor Dracaena marginata en Dracaena fragrans, ook wel bekend als de Ti-plant.

Planttype: Groene kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 keer per 2 weken
Hoogte: 50 cm, 75 cm, 100 cm, 125 cm, 150 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen, geelbont, witbont
Vochtigheid: matig water geven
Standplaats: lichte standplaats maar geen zon, halfzon

Dracaena een goede plek geven

De Dracaena is het meest tevreden met een lichte plek in je woonkamer, maar een plek in de schaduw is ook niet erg.. Je kunt de volgende richtlijn aanhouden:

Noord: kan direct voor het raam
Oost: 3 à 4 meter van het raam af
West: 3 à 4 meter van het raam af
Zuid: 4 à 5 meter van het raam af

Water voor de Dracaena

Hoewel de Dracaena van oorsprong gewend is om weinig water tot zich te nemen, verlangt hij in je huiskamer zo nu en dan toch een slok water. Je kunt het beste aan de kluit voelen en beoordelen of het nodig is om water te geven. Twijfel je of het nodig is? Geef dan een weekje niet, zodat je zeker weet dat de wortels van de Dracaena niet te nat worden en er geen wortelrot optreedt. Je kunt trouwens ook merken dat je te veel water geeft als de bladeren bruin of geel worden.

Voeding voor de Dracaena

Om van je Dracaena een sterke krachtpatser te maken, kun je hem tweewekelijks voorzien van Pokon Groene Planten Voeding. Doe dit wanneer de voeding uit de potgrond compleet is opgenomen, dit staat altijd op de verpakking vermeld. Van april tot en met augustus heeft de plant voeding nodig, in de winter kan de Dracaena goed zonder voeding.

Luchtzuiverende werking

De Dracaena behoort tot de kamerplanten die een extra luchtzuiverende werking hebben. Schadelijke stoffen worden uit je huis gezuiverd!
 

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!