InspiratieCactus
29-11-17

Cactus inspiratie

De cactus: je ziet hem tegenwoordig in bijna elke woonkamer, slaapkamer of kantoor wel voorbij komen. Het zijn natuurlijk ook ideale planten: ze zijn erg sterk, hebben weinig aandacht nodig en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Cactussen komen voor in allerlei soorten en maten en kunnen je huis heel gezellig maken. In deze blog lees je wat leuke weetjes over de cactus én doe je inspiratie op voor cactussen in je eigen interieur.

Wist je dat...

… er maar een klein aantal cactussen goed tegen extreme droogte kan? Cactussen staan bij de meeste mensen bekend als planten die tegen extreme droogte kunnen, maar dit is bij de meeste cactussen niet het geval. De meeste cactussen komen namelijk voor in gebieden waar minimaal 5-50 cm regen per jaar valt.

Wist je dat…

… de stekels van de cactus een eigen functie hebben? Stekels zijn het afweersysteem van cactussen en houden een laagje vochtige lucht vast op de cactushuid. Verder beschermen ze de planten zo tegen dieren, felle zon, kou en afvoer van neerslag.

Wist je dat...

… de grootste cactus ter wereld maar liefst 1 meter dik en 20 meter hoog kan worden? Deze soort wordt de Sagaura genoemd en is vergelijkbaar met een grote boom.

Cactus inspiratie

Cactussen kun je op een hele leuke manier in je interieur verwerken. Zet ze op de vensterbank, een leuk dienblad of zet een aantal cactussen bij elkaar op een bijzettafeltje om een stylish hoekje te creëren. Doe hier alvast wat leuke inspiratie op!


Op zoek naar verzorgingstips en nog meer inspiratie voor jouw cactussen? Bekijk dan deze video!


Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.