Planten voeden

Net als jij en ik hebben planten voeding nodig. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de juiste voeding voor jouw tuinplanten. In de Plantengids kun je jouw plant opzoeken en het bijbehorende voedingsadvies vinden.

Waarom moet ik mijn planten voeden?

Als je tuinplanten voeding geeft, worden de bloemen feller van kleur en de planten zullen meer bloemknoppen ontwikkelen. Daarnaast is het blad groener en wordt de groei gestimuleerd. Bovendien zullen ze minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen. Je tuinplanten zien er dus mooier uit en gaan langer mee!

Organische minerale voeding

Alle Pokon voeding voor tuinplanten is organisch mineraal. De organische meststoffen zijn verrijkt met in de natuur voorkomende mineralen (zeoliet en algen). Hierdoor krijgt de plant meer voeding dan puur organische meststoffen. Ook voedt het niet alleen de plant, het verbetert ook direct de grond! Bovendien heeft het een lange werking en een snel, zichtbaar resultaat.

Voeding voor alle soorten tuinplanten

Sommige voeding is geschikt voor alle soorten vaste tuinplanten in borders. De meststofverhouding in de voeding is dan niet afgestemd op de behoefte van een bepaalde plant. Dit geldt voor deze soorten voeding:

Rozen voeden

Rozen hebben behoefte aan voeding die ervoor zorgt dat ze goed groeien, bloeien en bovendien stevig staan. Pokon Rozen Voeding bevat extra kali en dit zorgt voor die extra stevigheid. Lees meer over het verzorgen van rozen.

Hortensia’s voeden

Hortensia’s zijn zuurminnende planten. Ze blijven mooi en uitbundig bloeien als je vanaf maart Pokon Hortensia Voeding geeft. Lees meer over het verzorgen van hortensia’s.

Mediterrane planten voeden

Citrus en mediterrane planten (sinaasappelen, citroenen, kumquat, grapefruit, olijven, vijgen) komen oorspronkelijk uit landen met een warm klimaat. Pokon Mediterrane Planten Voeding is speciaal afgestemd op de verzorging van deze exoten.

Beuken en hagen voeden

Beuken en hagen wil je graag mooi en sterk houden. Met voeding voor beuken en hagen krijgen ze meer weerstand en kun je langer van ze genieten.

Coniferen & taxussen voeden

Coniferen en taxussen hebben de neiging om snel bruin te worden. Door coniferen en taxussen te voeden met Pokon Conifeer & Taxus voeding voorkom je bruine naalden.

Buxussen voeden

Deze wintergroene toppers in de tuin blijven nóg langer mooi frisgroen door ze af en toe te voeden. Verwen buxussen met Pokon Buxus Voeding tussen maart en augustus.

Lavendel voeden

De lavendel is een heerlijk geurende plant die langer bloeit wanneer je hem voedt met Pokon Bio Lavendel & Kruiden Voeding. Eenmaal in de lente en eenmaal in de zomer je lavendel voeden is voldoende.

Voeding voor terras- en balkonplanten of speciale voeding voor je moestuin is ook afgestemd op de behoeften van de plant.