Nieuws
snoeien
5 okt. 2017

Planten snoeien in je border

Als je denkt aan snoeien, denk je misschien al snel aan het voorjaar. Veel planten moeten namelijk in het voorjaar gesnoeid worden, zodat ze in de lente nieuw groen kunnen ontwikkelen.

Maar ook in het najaar en de winter is er een aantal planten dat gesnoeid moet worden. Door te snoeien, houd je planten sterk en zijn ze minder gevoelig voor ziektes en aantasting.

Hieronder hebben we enkele voorbeelden voor je uitgelicht van bomen en planten die in de herfst en in de winter nog gesnoeid kunnen worden.

Notenbomen snoeien

De notenboom staat vol in het blad van juni tot eind oktober. Dit is dan ook de perfecte tijd om de notenboom te snoeien. Net als diverse andere bomen, is het belangrijk om niet buiten deze periode te snoeien om het doodbloeden van de boom te voorkomen. Het snoeien beperkt zich in principe tot het verwijderen van dood, ziek of kruisend hout.

Stamrozen snoeien

Stamrozen met een zware kroon kunnen in oktober tot de helft worden ingekort. Zo voorkom je het breken van takken tijdens aankomende najaarsstormen. Ook kun je uitgebloeide bloemen in het najaar wegknippen.

Hagen snoeien

Hagen die tijdens de winter door blijven groeien, zoals een coniferenhaag, kun je het best in de herfst snoeien. Om ervoor te zorgen dat de hagen voornamelijk in de winter goed bestand zijn tegen de kou, is het aan te raden om de hagen aan de basis breder te houden dan aan de top. Meer informatie over hagen snoeien vind je hier!

Heesters snoeien

Het is belangrijk om heesters kort te houden gedurende de herfst en de winter. Heesters lopen namelijk het risico om bij slecht weer en harde wind uit de grond los te komen. Door ze kort te houden, voorkom je dat heesters loskomen en verklein je de kans op verrotting. 

Welke planten ga jij de komende maand snoeien in je tuin?
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border