Tips
30-04-22

Snoeitijd

Welke planten kun je nu goed snoeien, zodat ze de rest van de lente nieuw groen kunnen ontwikkelen?

Olijf snoeien

Het snoeien van een olijfboom mag gedurende het hele groeiseizoen, bij voorkeur in het voorjaar. Hierdoor zorg je ervoor dat het zijn mooie vorm behoudt. Je kunt de langste (3-4 jarige twijgen) snoeien om de groei vanuit de kroon te bevorderen, zodat je een volle boom krijgt. Laat takken in ieder geval 20 cm lang. Lees meer over het verzorgen van de olijf.

Clematis snoeien

De zomer- en herfstbloeiende Clematissen waarbij de bloemen op nieuwe takken ontstaan, kun je nu snoeien. Lees meer over het snoeien van clematissen in het voorjaar.

Vlinderstruik snoeien

Nagenoeg alle soorten vlinderstruiken bloeien op nieuw hout dat dit jaar gaat groeien, dus vergeet niet flink te snoeien. Uitzondering op de regel is Buddleja alternifolia. Lees meer over de vlinderstruik.

Ook de volgende planten kun je verwennen met een snoeibeurt:

  • Annabel Hortensia
  • Schermbloemige Hortensia
  • Boerenhortensia (knip alleen oud hout onderaan weg)
  • Pluimhortensia
  • Eikenbladhortensia

Lees meer over het snoeien van hortensia’s. En tot slot verwen je deze planten met snoeibeurtje zodat ze mooi in model blijven:

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.