Tips
shutterstock-492204817
11 mei 2018

5x planten voor jouw 'Small Space Garden'

Het is dé tuintrend van 2018: Small Space Gardening. Steeds meer Nederlanders trekken naar de grote steden en gaan op een kleinere oppervlakte wonen. Dat betekent vaak ook dat hun woning niet over een enorme tuin beschikt.

Als je denkt dat je daardoor geen gezellige buitenruimte kunt creëren, heb je het toch mis! Veel van deze kleinere huizen en appartementen beschikken namelijk wel over een balkon of terras en ook daar kun je een heel gezellig plekje creëren om de lente- en zomerdagen door te brengen.

En dat is precies waar Small Space Gardening op inspeelt: tuinieren in het klein!

Om zo lang mogelijk van jouw gezellige balkon of terras te genieten, geven we je graag wat tips voor planten die het goed uithouden in jouw ‘Small Space Garden’.

Kalanchoë

De kalanchoë is de ideale balkon- of terrasplant. Deze vetplant komt namelijk van oorsprong uit droge, savannegebieden en kan daardoor heel goed tegen droge en warme periodes. Met haar vrolijke bloemetjes is de kalanchoë een kleurrijke toevoeging voor jouw balkon of terras. De kalanchoë bloeit in verschillende kleuren bloemetjes en voor een speels effect kun je meerdere kleuren kalanchoës in verschillende potten bij elkaar zetten.

Zelfs als de bloemetjes van de kalanchoë zijn uitgebloeid, staat de plant nog mooi in een pot. Je kunt de kalanchoë tijdelijk naar binnen verplaatsen zodat de plant zich weer voor kan bereiden op een nieuwe bloeiperiode.

Lavendel

Lavendel ziet er niet alleen heel leuk uit in een pot op jouw balkon of terras, de plant verspreidt ook nog eens een heerlijke geur. De plant heeft weinig onderhoud nodig en met de juiste verzorging kun je jarenlang genieten van jouw lavendelplant. Lavendel bloeit van juni tot augustus en is daarmee de perfecte plant om in de zomermaanden kleur te geven aan je balkon of terras.

Geraniums

Het gezegde ‘Achter de geraniums zitten’, zorgt ervoor dat de geranium misschien niet direct de meest hippe balkon- of terrasplant lijkt, maar niets is minder waar. Deze plant met verschillende kleuren bloemen zijn erg makkelijke planten die zowel in de zon als (half)schaduw kunnen staan. Jouw geraniums blijven dus mooi, ondanks de ligging van jouw balkon of terras.

Doordat Geraniums tot wel 50cm hoog kunnen worden, staan ze ook erg leuk in hangende plantenpotten. Deze kun je aan een wand, schutting of aan het plafond van het balkon bevestigen.

Lantana

De Lantana is een struikvormige plant die rijk bloeit en een kruidige bladgeur heeft. De plant trekt vlinders en honingbijen aan dankzij de relatief hoge nectarproductie in de plant.

De Lantana kun je het beste in april of mei planten en groeit het beste op een zonnige standplaats. Geef de Lantana regelmatig water en zorg voor een goede afwatering, bijvoorbeeld door een gat in de bodem van de pot te maken. Extra lang genieten van de bloemen van de Lantana? Geef de plant in de zomer dan eens in de twee weken plantenvoeding.

Primula

Ook de Primula is een plant die je heel goed in jouw ‘Small Space Garden’ kunt plaatsen. De gele bloemetjes van de Primula bloeien zeker twee maanden lang en doen het erg goed in een pot.

De Primula houdt niet van direct zonlicht en is dus een ideale plant als jouw balkon of terras in de (half)schaduw staat.

Doordat de plant extreem winterhard is en temperaturen tot wel -45 graden kan verdragen, overleeft de Primula elke winterse bui en kan hij volgend jaar in de lente weer opnieuw gaan bloeien.

Small Space Gardening inspiratie

Ook starten met jouw eigen ‘Small Space Garden’? Bekijk dit artikel boordevol inspiratie voor Small Space Gardening.
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot