Tips
bloemen-plant-in-pot.jpg
8 mei 2017

Dorstige planten in potten

Staat je balkon of terras al vol met leuke bloeiende en groene planten? Dan moet je deze maand starten met het dagelijks controleren van de potgrond. Planten in potten zijn vaak meer dorstig dan planten in de volle grond. Dit komt doordat:

  • het water in de grond in potten snel verdampt;
  • regenwater bereikt planten op een balkon of terras niet altijd door een overkapping;
  • wortels kunnen in potten niet ver reiken voor water, dit kan in de volle grond wel.

Wanneer water geven

Is de zon van je balkon of terras verdwenen? Start dan met het geven van water. Hoeveel water je moet geven is een beetje afhankelijk van de plant. Het is daarom altijd handig om het labeltje van je plant te bewaren. Strooi of giet regelmatig wat plantenvoeding bij je terras- en balkonplanten.

Uitgedroogde grond

Zodra je merkt dat de potgrond totaal geen water meer opneemt, kun je ervoor kiezen om de plant te verpotten of om de plant met kluit en al een waterbad te geven. Je zult merken dat het daarna weer beter gaat.

Tip: verwijder direct de dode bloemetjes. De energie van je plant gaat dan niet naar een verdorde bloem waar nog steeds zaadjes in gevormd worden, maar naar de nieuwe knoppen!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot