Tips
Najaarstuin.png
12 okt. 2022

Oktober is plantmaand: geef jouw planten een groeivoorsprong

Ja, je leest het goed. Oktober is een perfecte maand om nieuwe planten, heggen en bloemen toe te voegen aan je tuin. Waarom vraag je je misschien af? Nou, de grond is nog relatief warm en vanwege de regen hoef je je over de watervoorziening even geen zorgen te maken. Deze weersomstandigheden bevorderen de groei van de planten. Wanneer je ze in oktober aanplant, krijgen ze de tijd om hun wortelnetwerk genoeg uit te breiden voordat hun “winterslaap” begint. Het geeft ze een enorme groeivoorsprong die tijdens de lente zichtbaar wordt. Gebruik hierbij onze Pokon Aanplantgrond. De toevoeging van Pokon Plantversterker in deze potgrond zorgt voor sterke wortels en verhoogt de weerstand van de planten.

De meeste mensen leggen de link tussen het voorjaar en een tuin vol bloemen, maar er zijn genoeg planten die ook bloeien in het najaar! Deze bloemen en planten verlengen de zomer in jouw tuin. Dat is toch fantastisch? Veel herfstplanten die in het najaar bloeien hebben mooie warme, diepe en donkere kleuren. Deze combinatie aan kleuren is ook een lust voor het oog. Welke “groene” vrienden zijn geschikt om te planten in het najaar?

Een kleurrijke herfst

Wil jij in het najaar genieten van een gekleurde tuin? Dan kan je het ook in oktober de vaste planten met bloemen in de grond plaatsen. Een groot voordeel: je kunt direct al genieten van prachtige bloemen. Rozen zijn heel geschikt om dit seizoen te planten, evenals herfstasters, herfstanemonen en ooievaarsbekjes. Waar wacht je nog op?

Een groene afscheiding

Wil je het hele jaar door een beetje beschut en afgezonderd zitten in jouw tuin? Dan kan een heg een “groene” oplossing zijn. Ga bijvoorbeeld voor een beuk, haagbeuk, liguster en olijfwilg. Ook kun je kiezen voor winterharde en groenblijvende klimmers, zoals: toscaanse jasmijn, passiflora en hedera.  

Bolletjes in de grond

Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Ook vroege bloeiers zoals sneeuwklokje en irissen plant je in het najaar. Zo heb je al vroeg een kleurrijke en fleurige tuin. Wil je meer informatie over het planten van bloembollen? Hier hebben wij al eerder een artikel over geschreven.

Steek samen met vrienden, familie of jouw gezin de handen uit de mouwen voordat het te laat is. Verzamel alle schepjes, harkjes en mandjes en creëer een prachtige herfsttuin. Succes! 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border