Tips
shutterstock_331954490_cmyk_web-1475764246.jpg
4 okt. 2019

Je moestuin in het najaar

Nu de dagen natter en kouder worden, is het moestuinseizoen bijna voorbij. Na de laatste oogst is het tijd om de moestuin voor te bereiden op het volgende jaar. Een goede voorbereiding zal ervoor zorgen dat de grond weer klaar is voor nieuwe beplanting in het nieuwe jaar. 
 

Bereid je moestuin voor op de winter

Maak je moestuin winterproof! Vanaf half oktober neemt de kans op kou toe en kun je starten met het winterklaar maken van je moestuinbak. Een leuke en slimme activiteit. Haal de laatste oogst binnen, haal onkruid weg en strooi in je moestuin nieuwe, verse grond
 

Het is belangrijk om de moestuin goed om te spitten, want dit maakt de grondstructuur lekker luchtig. Na het omspitten kun je een laag compost van ongeveer 2 cm op de grond strooien. Deze laag zal de grond voorzien van goede grondstof voor je toekomstige planten.

Bescherming voor je moestuin

Bescherm je moestuin met een bodembedekker, zoals kokos, cacaodoppen of stro. Zo is je moestuin meer bestand tegen vrieskou.
 

Zaaien en oogsten

Wat kun je zaaien en oogsten in het najaar? In de moestuin vind je nu onder andere nog aardpeer, boerenkool, spruiten, winterprei, rucola en pastinaak. Vanaf december kun je weer beginnen met het zaaien van uien en prei, maar het echte werk start vanaf half januari!
 

Tip: Rond deze periode is het handig om alvast na te denken over een moestuinplanning voor volgend jaar.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin