Tips
2 nov. 2016

Kweek je eigen knoflook

In de moestuin maken veel fruitsoorten plaats voor wintergroenten en kruiden. Probeer eens je eigen knoflook te kweken dit najaar. Dan geniet je de zomer van je eigen knoflookteentjes.


Knoflook planten

Het kweken van knoflook vraagt niet om expertise of groene vingers. De planten hebben namelijk amper verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is planten en wachten. Koop een bol biologische knoflook bij de winkel of supermarkt. Het is belangrijk dat het om biologische knoflook gaat, behandelde knoflook zal namelijk niet uitlopen. Knoflook kun je het beste vanaf september tot en met half november planten. Je krijgt namelijk de beste en grootste knoflookbollen als de kou er goed overheen is geweest. Plant de tenen met het puntje omhoog zo’n 5 cm diep en 15 cm van elkaar.


Oogsten en drogen

Tussen juni en augustus kun je de in de herfst geplante bollen oogsten wanneer 2/3 van het loof dor en geel is geworden. Om de bollen lang goed te houden kun je het beste de bollen eerst laten drogen. Knip na het drogen de wortels en het verdorde blad af en bewaar de bollen op een droge en luchtige plaats.


Lees meer over knoflook.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl