Tips
blauwe druifjes
5 feb. 2018

Klusjes voor deze week

Met het kwik meerdere malen onder nul deze week, is het typische winterweer goed te merken. Helaas is het deze week ook te koud om klusjes in de tuin te doen. We zullen dus moeten wachten totdat de vorst afneemt en de temperaturen weer wat zullen stijgen. Durf je alsnog de kou aankomende weken te trotseren of wil je toch echt graag de tuin in? Dan zijn er altijd wel een aantal klusjes die je kunt doen in januari en februari:

Koop bloeiende voorjaarsbollen

Vul na de strenge vorst potten en bakken met bloeiende voorjaarsbollen. Typische voorjaarsbollen zijn hyacinten, blauwe druifjes en narcissen. Zet deze potten vervolgens gezellig op een tafel of op het terras. Let er wel op dat je de bollen naar binnen zet zodra het weer gaat vriezen.

Schoonmaakklusjes

In deze rustige periode is er genoeg tijd om algen en mos van paden en bestrating te verwijderen. Als je toch bezig bent kun je meteen het onkruid tussen de terrastegels weghalen! Mocht je (nog) geen terras hebben, dan is het nu de planten in rust zijn de ideale tijd om een terras of paden aan te (laten) leggen. Zo kun je in de zomer genieten van het terras!

Tip: schrijf alle klusjes die je gedaan wilt hebben op en werk ze langzaam richting de zomer toe af. Op die manier heb je rond de zomer een verzorgde tuin waar je van kunt gaan genieten! Kijk op de Pokon Tuinkalender voor meer handige tuinklusjes.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot