Tips
aardbeien-lr
29 jan. 2018

Aardbeien groeien overal

Aardbeien groeien super goed in bakken en potten. Eigenlijk kun je dus overal aardbeien laten groeien! Van je balkonnetje, terras tot aan de schutting. Bovendien zijn er verschillende soorten aardbeien die allemaal op een ander moment beginnen te groeien. Plant je verschillende soorten door elkaar, dan kun je het hele jaar aardbeien snacken!

Zaadje of plantje?

Als je aardbeien wil kweken van zaadje af, gebruik dan een grond die niet te veel voeding bevat, zoals Pokon Zaai & Stekgrond Bio. Zodra je stekjes twee blaadjes hebben kun je ze verpotten. Na IJsheiligen in de maand mei kun je ze buiten neerzetten in een pot.

Hoe worden je aardbeien mooi rood?

Een aardbeiplant is heel gemakkelijk in onderhoud. Na het planten of zaaien in Pokon Kleinfruit Grond vragen de plantjes alleen nog om water en zon. De aardbeienplant heeft in de lente witte bloemen, dit is een teken dat de aardbeien onderweg zijn. Natuurlijk kun je de planten ook extra verwennen door vanaf juli tot en met augustus zo nu en dan bij te mesten met Pokon Kleinfruit Voeding. Door op tijd een net over de planten te spannen voorkom je dat je oogst wordt ingepikt door vogels.

Tip: Schrik niet als het blad van je aardbeienplantje er minder mooi uit gaat zien. Dit is normaal!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin