Tipsviooltjes-in-pot
12-09-17

Kleur in de herfst

Tijdens en na de winter ziet het balkon er vaak maar kaal en ongezellig uit, omdat de meeste planten de winter niet kunnen overleven. Het uitkiezen van nieuwe plantjes is dan ook vaak een lastige klus, want je wilt natuurlijk wel langere tijd van een fleurig terras of balkon kunnen genieten. Om die keus wat makkelijker te maken hebben wij twee leuke en makkelijke planten op een rijtje gezet:

Tuinviooltje

Tuinviolen zijn makkelijke plantjes voor op het terras of balkon. Met haar opvallende, paarse of gele bloemen is ze een mooie, leuke plant. Het tuinviooltje bloeit al vanaf de herfst, stopt even met bloeien in de winter en bloeit een tijdje na de winter weer vrolijk verder. Geef deze plant voldoende water en ze is al gauw tevreden!

Herfstbloeiende krokus

Een echte klassieker die het jaar in jaar uit goed blijft doen is natuurlijk de krokus. Ze is in de kleuren wit, geel, paars en roze verkrijgbaar en ze doen het allemaal goed in de volle zon. De krokus kun je eindeloos combineren met andere soorten en ze zijn al helemaal leuk in hangbakken.

Lees ook: 10 mooie herfstplanten

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.