Inspiratie
buxus
13 apr. 2018

Altijd een groen terras met buxus in pot

De buxus is een ontzettend populaire tuinplant. De plant wordt vaak als haagplant gebruikt of wordt tussen andere planten in de border geplant. Maar wist je dat je de buxus ook in een pot op je terras of balkon kunt zetten?

Verzorging van de buxus

De buxus is een plant die het prima doet in een pot en is vrij makkelijk te verzorgen. De plant blijft namelijk het hele jaar door groen en is ook nog eens winterhard, waardoor deze plant in pot een winterse bui prima overleeft.

Het is belangrijk om voldoende aandacht aan je buxus te besteden. Dit omdat de buxussen in pot zijn aangewezen op een beperkte hoeveelheid grond. Regelmatig verpotten, minstens één keer in de drie jaar, is nodig omdat de buxus als het ware de aarde opeet.

Je kunt de buxus het beste verpotten in het voorjaar of vroeg in de zomer. Wanneer de buxus goed groeit zal hij veel wortels aanmaken, en deze wortels moeten natuurlijk ook de ruimte hebben. Zorg er dus voor dat je buxus in een pot staat die ruim genoeg is.

De buxus groeit van half april tot eind augustus en mag in deze tijd ook regelmatig worden gevoed met Pokon Buxus Voeding. Verder heeft de buxus veel water nodig en mag de aarde van de buxus nooit droog aanvoelen.

Buxus snoeien

De buxus leent zich dankzij zijn dichte takkenstructuur perfect voor vormsnoei. Vooral de Buxus Sempervirens, één van de meest populaire buxussoorten, is zeer geschikt voor het snoeien in prachtige vormen.

Een typische vorm om de buxus in te snoeien is rond, maar daarnaast is ook de piramidevorm een hele leuke manier om je buxus in te snoeien.

Inspiratie

Met een buxus kleed je je terras of balkon net even wat leuker aan. Zo staat een buxus prachtig in een grote pot of mand op het terras, maar is hij net zo leuk in een klein potje op de tuintafel. De leukste inspiratie van buxussen in pot hebben we voor je verzameld op ons Pinterest-board:


Heb jij al een buxus in pot op je terras of balkon staan?

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot