Tipsaloe-vera
28-02-17

5 kamerplanten die makkelijk te verzorgen zijn

Kamerplanten passen perfect in de huidige interieurtrends. Heb jij ook kamerplanten in huis of wil je nieuwe kamerplanten aanschaffen zonder daar teveel naar te hoeven omkijken? In dit artikel delen we vijf kamerplanten met jou die heel eenvoudig te verzorgen zijn. Zo behoud je jouw mooie kamerplanten zonder dat je daar groene vingers voor nodig hebt!

Aloë Vera Plant

De Aloë Vera plant is vooral bekend om zijn genezende werking. In de drogist vind je regelmatig crèmes, douchegels of bodylotions die de gel van de Aloë Vera plant bevatten. Deze gel helpt tegen eczeem en uitslag maar kan ook verkoeling bieden als je verbrand bent.

De Aloë Vera plant is eenvoudig te verzorgen. De plant heeft maar weinig water nodig, omdat het een vetplant is. De plant slaat water op in zijn stam en bladeren voor later gebruik. Je hoeft een Aloë Vera plant alleen water te geven als de grond droog aanvoelt. In de zomer heeft de plant ongeveer eens per week water nodig, in de winter maar eens per maand.

De Aloë Vera plant komt het beste tot zijn recht op een plek met een klein beetje schaduw en in de zomer kun je de plant ook prima buiten zetten.

Lepelplant

De Spathiphyllum, vredeslelie - of lepelplant - is te herkennen aan de witte bloemen in de vorm van een halve kelk. De bloemen bloeien ongeveer twee maanden door en daarna houdt de plant drie maanden rust voordat hij opnieuw gaat bloeien.

In tegenstelling tot de Aloë Vera plant heeft de lepelplant veel water nodig. De grond moet continu vochtig zijn - wat betekent dat de plant in de zomermaanden minstens één keer per week water nodig heeft en in de wintermaanden eens per twee weken.

De vredeslelie mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, omdat anders de bladeren kunnen verbranden. Je ziet het al snel wanneer jouw vredeslelie teveel zonlicht ontvangt. De bladeren kleuren dan geel, wat betekent dat het tijd is om jouw plant te verplaatsen naar een wat minder verlichte ruimte.Lees meer over de lepelplant.

Slangenplant

De slangenplant - ook wel bekend als de Sansevieria of Vrouwentongen - is één van de makkelijkste kamerplanten die er is. In 2009 is de slangenplant zelfs uitgeroepen tot studentenplant van het jaar, wat betekent dat de plant de ergste verwaarlozing doorstond.

De slangenplant heeft maar weinig water nodig. Teveel water zorgt ervoor dat de plant dood kan gaan, dus bij twijfel kun je beter geen water geven. De aarde moet goed opgedroogd zijn voordat de slangenplant opnieuw water krijgt.

In de winter kan jouw slangenplant gerust zes weken zonder. De plant groeit voornamelijk in de lente en zomer en in deze periode is het voldoende om eens per twee weken water te geven.

De bladeren blijven het mooist als je de plant wat verder van het raam vandaan zet. Lees meer over de Sansevieria.

Peperomia

De Peperomia staat bekend om haar decoratieve bladvormen, -kleuren en -tekeningen. Er zijn veel verschillende Peperomia-planten verkrijgbaar met diverse bladkleuren en vormen.

De Peperomia is een vetplant en dus eenvoudig in de verzorging. Je kunt je Peperomia het beste op een lichte plek zetten, maar niet in de volle zon. Hoe bonter het blad van jouw Peperomia, hoe lichter de plant moet staan.

In het voorjaar en de zomer kan de plant zowel binnen als buiten staan, zolang de temperatuur boven de 12 °C blijft. De plant heeft eens per week water nodig. Om de planten lang mooi te houden, is plantvoeding een keer per vier weken aan te raden. In het voorjaar kun je jouw Peperomia snoeien. De uiteinden van de scheuten kun je weghalen, zodat de nieuwe scheuten zich gaan vormen en de plant wat voller wordt. Lees meer over de Peperomia.

Goudpalm

In februari waren de palmen de woonplant van de maand. En ook in dit rijtje past de palm perfect, want alle palmsoorten zijn makkelijk in de verzorging.

De goudpalm past prima in de huidige interieurtrends. Uit onderzoek blijkt dat de goudpalm een positief effect heeft op de luchtzuivering in huis. Schadelijke stoffen worden verminderd en de hoeveelheid zuurstof in de kamer verhoogt.

Jouw goudpalm komt het best tot zijn recht op een lichte plek. Daarbij is het wel belangrijk dat je de plant niet in direct zonlicht zet: halfschaduw is het beste voor de goudpalm. De wortelkluit moet vochtig gehouden worden, door één a twee keer per week water te geven. Een keer per maand kun je een beetje plantenvoeding toevoegen aan het gietwater om de bemesting te bevorderen.

Welk van deze planten is jouw favoriet?

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (1)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Maartje Muskens | 02-03-17

mijnpokon_wit_groen
Ik heb zelf ook een palm in huis staan, erg makkelijk te onderhouden en staat nog mooi ook!
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.