/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Zonnehoed

Zonnehoed is een kleurrijke, bloeiende plant voor in de border. De eerste bloemen komen over het algemeen in de maand juli tevoorschijn. Afhankelijk van de soort kun je tot oktober genieten van de meest prachtige bloemen. Er zijn onwijs veel verschillende soorten en kleuren Zonnehoed te vinden. Niet alleen in kleur, maar in hoogte kun je kiezen voor de soort die het beste in jouw tuin past.

Zonnehoed eigenschappen

Herkomst Zonnehoed

Zonnehoed, ook wel Echinacea, komt oorspronkelijk uit de centrale en oostelijke delen van Noord-Amerika. De plant is er in de meest uiteenlopende kleuren. Er zijn ongeveer 10 verschillende soorten Zonnehoed bekend.

Soorten Zonnehoed

Dit zijn een aantal populaire soorten op een rij:

Echinacea purpurea

De purpurea is misschien wel de bekendste soort Zonnehoed. Ondanks dat de naam misschien de indruk werkt dat het een variant is met onder andere paarse bloemen, zijn de bloemen lila/roze.

Echinacea Sundown

De Echinacea Sundown heeft een wat subtielere kleur dan de purpurea, namelijk rood tot perzikkleurig. 

Echinacea Pallida

De Echinacea Pallida valt op door de apart gevormde bladeren. In tegenstelling tot de andere soorten heeft de Pallida namelijk smalle, langwerpige bladeren in een lichtpaarse kleur. Deze variant bereikt een hoogte van 45 tot 75 centimeter.

Echinacea Art’s Pride

De Art’s Pride heeft dunne, oranje gekleurde blaadjes. De kleur trekt direct te aandacht. Ook geven deze bloemen een heerlijke geur af. Gemiddeld wordt deze variant 60 centimeter hoog.

Echinacea Sombrero Salsa Red

De Echinacea Sombrero Salsa Red is een compacte variant zonnehoed met bijzonder gevormde bladeren. De bloemen zijn groot en rood van kleur. Het hart van de bloemen is donkerbruin.

Zonnehoed verzorgingstips

  • Standplaats: Zonnehoed staat bij voorkeur op een zonnige standplaats.
  • Grond: Hij kan niet goed tegen droogte, maar ook houdt hij niet van natte voeten. Zorg daarom voor een goed doorlaten grond.
  • Snoeien: Uitgebloeide bloemen hoef je niet weg te knippen. De stekelbolletjes die tevoorschijn komen geven zaden af waar de vogeltjes van houden.
  • Water: Wanneer het niet regent eenmaal per 2 weken. Bij warme temperaturen en langdurige periodes van droogte vaker.
  • Voeden: Voedt de plant in het voorjaar en in de zomer met Gedroogde Mestkorrels of Bio Tuinmest.

Zonnehoed in de winter

Ook in de winter ziet zonnehoed er sierlijk uit. Ondanks dat je dan niet kunt genieten van de kleurrijke bloemen vormen de stekelbolletjes een mooi winters beeld. Wanneer het niet meer vriest kun je de afgestorven delen afknippen tot aan de grond. Zonnehoed is winterhard en groeit dus gewoon weer terug.

Pokon Powerplanten