Succulenten

/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Succulenten worden ook wel vetplanten genoemd en zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn de laatste jaren echt een trend geworden en staan dan ook leuk op verschillende plekken in huis. Je vindt ze ook vaak in winkels, cafés of bij anderen thuis. En dat is ook niet gek, want ze zijn erg makkelijk te verzorgen. Er bestaan ook erg kleine varianten van de succulent, wat de plantjes heel geschikt maakt voor kleine ruimtes of vensterbanken.

Succulenten kenmerken

  • Planttype: Groene Kamerplant
  • Grondsoort: Cactus Grond
  • Bemesten: Eens per maand
  • Groeiwijze: Bossig/opgaand
  • Planthoogte: 10 tot 30 centimeter
  • Blad/loof: Groenblijvend
  • Water geven: Weinig
  • Standplaats: Halfzon/volle zon

Succulenten: vetplanten

De Succulent heeft zijn naam te danken aan het Griekse woord ‘Succus’, wat in het Nederlands sap betekent. Succulenten zijn dan ook planten die veel water vasthouden, waardoor ze erg ‘sappig’ zijn. Ze slaan water op in hun wortels, stengels of bladeren. De Succulent komt oorspronkelijk uit droge gebieden, waar het van groot belang is dat ze genoeg water op kunnen slaan om te overleven.

De Succulent is eigenlijk geen plantenfamilie, maar komt wel in veel andere plantenfamilies voor. De bekendste soorten succulenten zijn cactussen, Aloë Vera, Echeveria en Agave. Je kunt Succulenten vinden in allerlei kleuren, zoals paars, grijs of groen. Vanwege hun verscheidenheid passen ze in iedere huiskamer!

Grond voor de Succulent

Plant jouw Succulent in Cactus Potgrond. Deze is geschikt voor cactussen en vetplanten en voldoet aan de behoeften die de plant in zijn natuurlijke omgeving heeft. De grond is dan ook luchtig en waterdoorlatend, waardoor de Succulent water goed kan opnemen en afvoeren.

Standplaats Succulent

De Succulent doet het goed op een lichte plaats. Het verschilt wel tussen de verschillende soorten Succulenten of ze in de volle zon of halfzon moeten worden geplaatst. Succulenten vinden vrijwel iedere temperatuur goed.

Voeding voor de Succulent

Je kunt de Succulent eens per maand voeden met Cactus & Vetplant voeding. Dit maakt de Succulent extra sterk en gezond.

Succulent stekken

Je kunt de Succulent erg makkelijk stekken. Doe dit door eens per week water op de planten te spuiten. De blaadjes zullen dan vanzelf wortels vormen, waarna er weer nieuwe bladeren verschijnen.

Succulent water geven

In de zomermaanden kun je de Succulent regelmatig water geven. In de winter is dit éen keer per maand meer dan genoeg. Geef de Succulent liever te weinig dan teveel water, zodat de wortels niet gaan rotten.

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant

Pokon app

Download nu de Pokon app en profiteer van tips en inspiratie

Al jouw antwoorden vind je in de Pokon applicatie: jouw eerste hulp bij plantverzorging!

Je kunt de Pokon applicatie downloaden via de Apple Store en de Google Play Store.

Al jouw antwoorden vind je in de Pokon applicatie: jouw eerste hulp bij plantverzorging!