Sedum

Sedum is een vetplant en ideaal als bodembedekker in de tuin. De plant wordt ongeveer 50 cm hoog en wordt ook wel ‘Autumn Joy’ of ‘vetkruid’ genoemd. Sedum bloeit in september en is erg aantrekkelijk voor vlinders. Met goede verzorging zal de plant lang meegaan. Deze verzorging geldt ook voor muurpeper Sedum acre Elegans, Sedum reflexum 'Angelina', Sedum spathulifolium 'Cape Blanco' en vetkruiden Sedum telephium 'Munstead Dark Red', Sedum Herbstfreude en Sedum Xenox.

Planttype: Vaste plant
Grondsoort: algemene tuingrond
Bemesten
: 1 a 2 keer per jaar
Vochtigheid: droog
Standplaats: zon, halfzon
Wind: beschut tegen oosten wind in de winter, zeewind bestendig
Gebruik: bijenplant, rotsplant
Hoogte: 20 cm
Bloem: geel
Bloeitijd: juni, juli
Blad/loof: groenblijvend, groen
Groeiwijze: bodembedekkend

Sedum verzorgen

Gebruik bij het planten van Sedum een goede vocht doorlatende aanplant grond. Het gecomposteerde beukenblad, wat in deze grond zit, zorgt voor extra bodemleven en TerraCottem houdt vocht en voeding beter vast. Het zorgt er bovendien voor dat de wortels goed kunnen ontwikkelen. Om de bloei te stimuleren kun je deze tuinplant voeding geven van maart tot en met augustus. Geef Sedum in de zomer zeker 2 keer per week water. In de winter hoef je geen extra water te geven.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.