/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Schefflera

De Schefflera, of Vingerboom, is familie van de Araliaceae. De Nederlandse bijnaam is Vingerboom, het blad heeft namelijk iets weg van een hand. Je komt de Schefflera tegen in de tropen, maar ook in meer gematigde klimaten.


 

Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond 
Bemesten: 1 keer per maand, behalve in de winter
Hoogte: 40 cm, 75 cm, 100 cm, 150 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: halfzon, schaduw

Schefflera planten of verpotten

Een Schefflera maak je blij met verse grond, zowel bij het oppotten als bij het verpotten. Een basis kamerplantengrond is voor de Schefflera voldoende. Heb je de Vingerboom al een aantal jaar, dan is het tijd om hem een grotere pot te geven en de bovenste laag van de grond te vervangen met verse potgrond. Je geeft de kamerplant zo de ruimte om te groeien.

Goede plek voor Schefflera

De beste plek voor jouw Schefflera hangt een beetje af van de kleurintensiteit van het blad. Heb je een relatief lichte Schefflera, dan kan hij meer zonlicht verdragen. Heb je een relatief donkere Schefflera, dan is de kans groot dat hij ook goed kan leven op een schaduwrijke plek. Houd je kamerplant goed in de gaten, zeker als je hem net nieuw hebt gekocht.

Schefflera voeden

In het groeiseizoen van april tot september kun je de plant eens per maand wat bijvoeden met Pokon Groene Planten Voeding.

Is snoeien nodig?

Ja, waarschijnlijk is het nodig om jouw Schefflera in het najaar te moeten snoeien. Je kunt de Schefflera aansporen om onderaan nieuwe bladeren te laten groeien, door aan de bovenkant blad te snoeien. Ook kun je bekijken of de stam voldoende licht krijgt. Zo niet, is het mogelijk om wat bladeren terug te snoeien.

Schefflera water geven

De Schefflera verbruikt niet veel water. Het is daarom verstandig om slechts kleine beetjes per keer te geven, hoeveel precies is een beetje afhankelijk van de grootte van de pot en de plant. Controleer voor het water geven altijd of de grond nog vochtig is. Te veel water is schadelijk voor de plant.

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!