Geranium

Geraniums zijn sterke, makkelijke planten. Er zijn veel soorten die uitstekend dienen als bodembedekker, waardoor onkruid minder kans heeft. Ook kennen ze een grote verscheidenheid in bloemkleur, variërend van wit, roze, licht/donkerrood, donkerpaars, licht- en donkerblauw. Allen behoren ze tot de Ooievaarsbekfamilie. Er is vast wel een kleur die jij ook mooi vindt! Doordat ze verschillen in bloeitijd zijn ze bovendien gemakkelijk te combineren met talloze andere vaste planten.

Geranium verzorging

Planttype: Vaste plant
Grondsoort: basis tuinplantengrond
Vochtigheid: normaal
Standplaats: zon
Wind: beschut tegen harde wind
Hoogte: 30 cm, 50 cm
Groeiwijze: opgaand
Bloem: diverse kleuren
Bloeitijd: juli, september, augustus
Blad/loof: bladverliezend
Winterhardheid: redelijk winterhard (-17,7 tot -12,3°C), USDA zone 7

Bodem

Wanneer je geraniums in potten zet kun je het beste een goede water vasthoudende potgrond gebruiken. In de border volstaat een goede basis tuinplantengrond

Standplaats

Geraniums zijn erg gemakkelijke planten en kunnen goed op zonnige plekken of halfschaduw plekken staan.

Geraniums voeden

Wanneer je Geraniums in een pot staan, kun je het beste in het voorjaar voeding geven. Met Pokon Terras- & Balkon Voedingskegels ben je dan direct in één keer klaar met voeding geven voor het hele seizoen. Ze bevatten namelijk voeding voor zes maanden.

Geraniums snoeien

Deze tuinplant hoef je niet te snoeien. Haal wel regelmatig de uitgebloeide bloemen weg en zorg er zo voor dat er weer ruimte is voor nieuwe bloemen.

Water geven

Geef Geraniums niet teveel water. Ze houden niet van natte voeten. Als ze in een pot staan kun je dit goed voorkomen door hydrokorrels te gebruiken.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.