Ficus

Heb je toevallig een Moerbei in je tuin staan? De Ficus is hier familie van! Voor beide Moraceae familieleden geldt; heb je eenmaal een goede plek, dan is hij onverwoestbaar. De Ficus is dus een sterke kamerplant die onder andere populair is bij studenten. Ook vind je ze vaak in openbare gebouwen of kantoren. Met de juiste verzorging kun je jarenlang van een Ficus genieten.

Kenmerken Ficus

Planttype: groene kamerplant
Grond: Kamerplanten Grond
Bemesten: 1 à 2 x per maand voeden, met uitzondering van de winterperiode
Hoogte: 75 tot 250cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: licht standplaats, halfzon


Oorsprong Ficus

Wil je de Ficus in zijn natuurlijke habitat opzoeken? Dan zou je naar (sub)tropische gebieden moeten reizen, zoals Azië, Afrika of Australië. De naam FIcus betekent in het Latijns vijg en er zijn een aantal bekende gewassen binnen dezelfde familie: Moerbei, hennep, hop en de rubberplant, Ficus Elastica.

Ficus verzorgen

Onderstaand verzorgingsadvies geldt voor de Treurvijg, Ficus benjamina, de Rubberboom, Ficus elastica en de Vioolbladplant, Ficus lyrata. Voor de Ficus Ginseng geldt een ander verzorgingsadvies.


Oppotten of verpotten

Heb je een nieuwe Ficus gekocht? Of wil je hem verpotten naar een grotere pot? Kies dan een goede potgrond uit, zodat je de Ficus een goede start geeft. Pokon Kamerplanten Grond is speciaal voor alle binnenplanten en kun je goed gebruiken voor je Ficus.


Ficus water geven

De Ficus heeft zo nu en dan een beetje water nodig. Geef water zodra je merkt dat de potgrond droog wordt. In de zomer zal de kamerplant een beetje meer water nodig hebben dan in de winter. Pas op met te veel water geven, de bladeren kunnen dan geel worden. Overigens krijgt de Ficus zijn gietwater het liefst lauw opgediend.


Voeding voor Ficus

De Ficus verwen je 1 à 2 keer per maand met Pokon Groene Planten Voeding. De kamerplant blijft dan gezond en sterk.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.