/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Ficus Ginseng

De Ficus bestaat in vele soorten en maten, maar de Ficus microcarpa Ginseng is een uitzonderlijk klein exemplaar. Je herkent deze kamerplant aan zijn groene bladeren met afgestopte bladpunt en je behandelt hem volgens de regels van bonsai.

Ficus Ginseng kenmerken

Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Bonsai Grond
Bemesten: 1 keer in de week, behalve tijdens de winter
Hoogte: 75 cm, 150 cm
Groeiwijze: opgaand, breed opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen
Vochtigheid: matig water geven
Standplaats: lichte standplaats, halfzon

Ficus Ginseng

De Ficus Ginseng is ook wel bekend als de Chinese Banyan, Gordijnvijg of Indiase Laurier. De Ginseng is een boom uit de vijgenfamilie Moraceae. Met name in de zomer leeft dit boompje helemaal op. De Ficus Ginseng is erg leuk om aan je interieur toe te voegen, dankzij zijn aparte vormen. Deze Bonsai ziet er vanuit elke hoek weer anders uit. Daarnaast staan Bonsaibomen in Japan symbool voor hun cultuur en wordt daar geloofd dat ze geneeskrachtige werkingen hebben.

Ficus Ginseng potgrond

Om je zo dierbare Ficus Ginseng goed te laten groeien is een juiste verzorging belangrijk. Daarbij hoort ook de juiste potgrond. De Ficus microcarpa Ginseng verzorg je volgens de bonsairegels. Speciaal voor dit soort miniboompjes is er Pokon Bonsai Grond. Je maakt de kamerplant zo sterker en minder gevoelig voor uitval of ziektes.

Voeding voor de Ficus Ginseng

Om een goede verzorging compleet te maken, gebruik je Pokon Bonsai Voeding voor jouw Ficus Ginseng. Met deze voeding zal jouw Bonsai groener en vitaler zijn. De voeding bevat essentiële voedingselementen en maakt van jouw Ficus een sterke kamerplant. Je geeft de Ficus Ginseng makkelijk extra voeding door een klein dopje aan het water toe te voegen dat je vervolgens aan de Ginseng geeft.

Standplaats Ficus Ginseng

Deze Ficus maak je blij met een lichte standplaats, maar vermijd hierbij een plek in de felle zon. Kijk ook uit met een plek boven de verwarming of een tochtige plek. In de winter kun je de plant naar een iets koelere plek verplaatsen.

Je Ficus water geven

Controleer voordat je water gaat geven of de potgrond nog vochtig of nat is. Zorg ervoor dat je de kluit nooit helemaal laat uitdrogen. Doorgaans is eenmaal water geven per week voldoende. Het is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid licht die de Ficus Ginseng tot zich kan nemen en de temperatuur in huis. Is de lucht redelijk droog? Besproei jouw Bonsai dan regelmatig met water.

De Ficus Ginseng snoeien

Je kunt de Ficus Ginseng in vorm houden door deze af en toe te snoeien. Knip ongeveer twee bladeren weg per zes tot acht bladeren die er bij zijn gegroeid. Wil je dat jouw Ficus een dikkere stam krijgt? Snoei hem dan in ieder geval een jaar niet. Dit bevordert de groei van de Ficus.

De Bonsai familie

Er zijn veel verschillende soorten Bonsai boompjes en ze zijn allemaal leuk. De Bonsai komt oorspronkelijk uit Japan en betekent in het Nederlands letterlijk 'boom in pot'. Deze kamerplanten zijn tijdloos en blijven dan ook altijd populair. Ze zijn ook enorm leuk om als cadeau te geven aan iemand anders! Met de juiste verzorging is de Bonsai een mooie verrijking van jouw interieur.

Heb je een andere soort Bonsai dan de Ficus Ginseng? Bekijk dan hier de algemene verzorgingstips voor de Bonsai.

Pokon Powerplanten