Ficus Ginseng

De Ficus bestaat in vele soorten en maten, maar de Ficus microcarpa Ginseng is een uitzonderlijk klein exemplaar. Je herkent deze kamerplant aan groene bladeren met afgestopte bladpunt en je behandelt hem volgens de regels van bonsai.


Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Bonsai Grond
Bemesten: 1 keer in de week, behalve tijdens de winter
Hoogte: 75 cm, 150 cm
Groeiwijze: opgaand, breed opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen
Vochtigheid: matig water geven
Standplaats: lichte standplaats, halfzon


Ficus Ginseng verzorgen

Om je zo dierbare Ficus Ginseng goed te laten groeien is een juiste verzorging belangrijk. De Ficus microcarpa Ginseng verzorg je volgens de bonsairegels. Speciaal voor dit soort miniboompjes is er Pokon Bonsai Grond en Pokon Bonsai Voeding. Je maakt de kamerplant zo sterker en minder gevoelig voor uitval of ziektes.

Standplaats Ficus Ginseng

Deze Ficus maak je blij met een lichte standplaats, maar vermijd hierbij een plek in de felle zon. Kijk ook uit met een plek boven de verwarming of een tochtige plek.

Je Ficus water geven

Controleer voordat je water gaat geven of de potgrond nog vochtig of nat is. Zorg ervoor dat je de kluit nooit helemaal laat uitdrogen. Doorgaans is eenmaal water geven per week voldoende. Het is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid licht die de Ficus Ginseng tot zich kan nemen en de temperatuur in huis. Geef tijdens het water geven direct een beetje plantenvoeding.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.