/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Echeveria

De Echeveria bestaat in verschillende kleuren, komt van origine uit Mexico en is een sterke vetplant. Mooi om te zien en makkelijk in onderhoud, een ideale kamerplant.

Kenmerken Echeveria

Planttype: groene kamerplant
Grond: Cactus Grond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken
Bloem: roze
Hoogte: 10 cm
Groeiwijze: kruipend, bossig
Blad/loof: groenblijvend, grijsgroen
Vochtigheid: weinig water geven
Standplaats: zonnige, lichte standplaats

Genoeg keus met Echeveria

Er bestaan wel 150 soorten van de echeveria. Zet een paar verschillende soorten in een grote schaal en je hebt een uniek stuk op tafel staan. Alle soorten hebben dikke blaadjes die water opslaan tijdens het groeiseizoen. Deze dikke blaadjes beschermen zichzelf tegen felle zonneschijn door een natuurlijk laagje poeder. Eventuele dode blaadjes kun je eenvoudig zelf verwijderen.

Goede plek voor Echeveria

De plant komt oorspronkelijk uit Mexico en is dus wel een beetje zon gewend. Op een zonnige plek of halfschaduw zal de echeveria het beste tot zijn recht komen. In de zomer kun je de plant ook op je terras of balkon zetten.

Niet te veel water

Bij de Echeveria geldt dat je beter te weinig dan te veel water kunt geven. Geef kleine hoeveelheden water en wanneer de kluit nog vochtig is, hoef je geen water te geven. Als je op vakantie gaat kun je een beetje extra water geven zodat de planten je afwezigheid overleven.

Echeveria voeden

Geef de Echeveria 1x in de 2 weken wat Pokon Groene Planten Voeding en laat de plant rusten van november tot en met februari.

Pokon Powerplanten