/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Dwergbanaan

De Dwergbanaan, Musa acuminata, is een echte exoot voor in je huis. Als de omstandigheden perfect zijn, groeien er zelfs bananen aan je boom. Maar hij ook zonder bananen waanzinnig mooi in de woonkamer. Combineer hem met een gave rieten mand en je interieur krijgt een tropisch tintje!

Standplaats dwergbanaan

Musa acuminata is een dwergvorm, maar wordt met gemak zo’n 200cm hoog. Zorg ervoor dat de dwergbanaan altijd in het zonlicht staat. In de zomer kun je de plant buiten zetten. Let wel op dat je hem dan niet op een tochtige plek plaatst en houdt er rekening mee dat de temperatuur niet onder de 18 graden komt.

Musa planten en bemesten

Worden de bladeren minder mooi, dan komt dit waarschijnlijk doordat je te weinig water geeft. Geef tijdens het water geven direct Pokon Mediterrane Planten Voeding of een basis kamerplanten voeding. Eens per week is dit voldoende.

Plant je dwergbanaan in een potgrond die goed water vasthoudt en afgeeft aan de plant wanneer die dit nodig heeft. Zo voorkom je een droge kluit. Een biologische mediterrane potgrond is erg geschikt voor een bananenplant, maar kan doordat het biologisch is kan hij wel wat sterker ruiken. Een alternatief is Pokon Palmen Potgrond.

Een zieke banaan

Een Dwergbanaan die last heeft van spint of luis kun je behandelen met Pokon Biologische Insectenspray. Problemen ontstaan vaak in de koudere maanden gecombineerd met te veel water geven.

Bananen snoepen

Het is maar weinigen gelukt: bananen laten groeien aan een bananenplant. De eer gaat naar Bonne Wielinga uit Maastricht. Hij liet grote trossen bananen groeien aan een de Musa Dwarf Cavendish. Wil jij dit ook proberen? Lees dan zijn blogs op onze website:

Lees meer over de herkomst van de bananenplant.

Pokon Powerplanten