Blog
bananenboom
25-01-18

Bananen van Bonne

Geschreven door: Bonne Wielinga

Ha Pokon gebruikers!

Misschien hebben jullie het voorbij zien komen? Ik heb sinds 4 jaar een Musa Dwarf Cavendish en deze heeft nu een tros van 90 bananen eraan :) Nou ja 90, heb er al van gesnoept :). Deze bananenplant heeft aardig wat media aandacht gehad, blijkbaar is het heel uniek dat ik er zoveel heb kunnen laten groeien. Niet per se uniek dat mensen bananen aan hun planten kunnen laten groeien, maar mijn bananen zijn ook echt eetbaar! Ze zijn echt lekkerder, zoeter dan van mr. Chiquita ;-).

Soorten bananenbomen

Veel mensen hebben bananenplanten binnen staan of in de tuin. Vaak gaat het om de Musa Basjoo, deze kan ook overwinteren buiten. Alleen geeft deze geen eetbare bananen. Binnen hebben vele de Musa Super Dwarf Cavendish, ook bekent als de Musa tropicana of de Musa Dwarf Cavendish die ik heb. Tegenwoordig kun je deze bij veel tuincentrums halen.

Mijn Musa was in zijn volle glorie 3m incl. pot. Helaas zijn de bladeren er allemaal af en heb ik alleen nog een stam met bananen over. Een bananenplant geeft 1x bananen en dan sterft ze af. Maar..wat mooi is, is dat die van mij 10 -14 pups heeft opgeschoten! Deze komen in 2 soorten: de waterpup en de zwaardpup.

Kenmerk waterpup

Snel opkomend en qua blad lijkt het een vorm van een waterdruppel. Hij is relatief zwak. Deze pups zijn gevoeliger en zullen dan ook eerder bruine of gele bladeren krijgen.

Kenmerk Zwaardpup

Langzaam opkomend, bladeren zijn in eerste instantie zwaard vormig. Maar eenmaal aangeslagen, zal hij sneller groeien dan de waterpup. Ze zijn sterker. Zelfs zo sterk dat ik aan mijn Cavendish nooit gele of bruine bladeren heb gehad.

En nu?

Nu de moeder bijna is uitgebloeid en er nog ong. 50 bananen aanhangen, ga ik binnenkort de moeder stam wegsnijden en de pups verpotten naar hun eigen woning. Deze pups ga ik weer grootbrengen net zoals ik bij de moeder heb gedaan. Het verschil? Nu ga ik het proberen met Pokon plantenvoeding! Het zal even duren voordat er weer een mooie tros bananen aanhangt. Maar ik zal hier updates plaatsen over het proces!

Groet,

Bonne

PS: stel hier gerust je vragen!

Bekijk Bonne Wielinga: in het filmpje van het AD.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.