/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Blauwe regen

De Blauwe regen, ook wel Wisteria genoemd is een winterharde, vrij sterk groeiende klimplant. De blauwe regen behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Blauwe regen is er niet alleen in een blauwe kleur maar ook in het wit of roze. Hij groeit goed van zichzelf en met een beetje extra verzorging zal deze klimplant zich prachtig ontwikkelen en heerlijk geuren.

Blauwe regen kenmerken

Planttype: Klimplant
Grondsoort: alle grondsoorten, kleigrond (kalkhoudend)
Vochtigheid: normaal
Standplaats: halfzon, zon
Wind: beschut tegen harde wind
Gebruik: solitair, parken
Hoogte: 400 cm, 5 meter
Bloem: geurend, lila, blauw
Bloemvorm: trosvormig
Bloeitijd: april, mei
Blad/loof: bladverliezend
Vrucht: opvallend
Winterhardheid: goed (-23,3 tot -17,8°C), USDA zone 6

Grond voor Blauwe regen

De blauwe regen vindt het heerlijk om in vochtige grond te staan. Kies daarom een grond die water goed kan vasthouden, zoals terras- en balkonplantengrond.  

Standplaats

Blauwe regen groeit graag met zijn takken in volle zon. In de schaduw kan ook, maar toch moet je rekenen op minstens zes uur zonneschijn per dag.

Blauwe regen voeden

Blauwe regen is een erg sterke klimplant. Voor een stukje extra stevigheid is het verstandig om in het voorjaar extra voeding toe te dienen. Je verstevigt zo de stengels en je bevordert ook de ontwikkeling van bloemknoppen. En hoe meer bloemen je zo hebt, hoe mooier de blauwe regen zal zijn.

Snoeien

Snoei de Wisteria 2 x per seizoen, in het voorjaar en in de zomer.

Voorjaarssnoei (februari-maart)
De takken die in de zomer zijn ingekort, gaan we nog verder insnoeien tot op 10 à 15 cm. Onderaan deze twijgen moet er uiteindelijk bloembot verschijnen. De uitgebloeide bloeiwijze van het vorige bloei-jaar mag men dan ook wegknippen. Let op: geen oudere takken met bloemtwijgen wegknippen.

Zomersnoei (augustus)
Naargelang de plaats die de blauwe regen mag innemen kan men in de zomer, eind augustus, de plant wat insnoeien. De verlengenistakken worden niet ingesnoeid. De nieuwe zijtakken van de hoofdgesteltakken kunnen tot op zo'n 35 cm. terug gesnoeid worden.

Water geven

Geef de blauwe regen regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Hij houdt van een relatief natte grond. 
 

Pokon Powerplanten