Augurkenplantje

Hoe meer soorten en unieke kamerplanten, hoe beter! Eén van die unieke kamerplanten die bijvoorbeeld super leuk staat in industriële en ‘groene’ interieurs, is de Delosperma echinatum, ook wel bekend als het augurkenplantje.

Dit plantje heeft zijn naam te danken aan de augurkvormige bladeren van 2,5 cm, bedekt met kleine witte haartjes. Echte augurken groeien er dan weer niet aan, maar dit plantje is wel een hele leuk toevoeging aan jouw (groene) interieur.

Afrikaanse vibe

De oorsprong van dit bijzondere plantje ligt in het mooie Zuid-Afrika. In de zomer geeft dit plantje met zijn gele of witte bloemetjes dan ook perfect de tropische vibe van dit land weer. De Delosperma is een geslachtenfamilie met vaste planten, waar bijvoorbeeld ook de Pannenkoekplant (Pilea Peperomiodes) toebehoort. Het plantje is niet erg kieskeurig en kan rechtop, liggend, kruipend of zelfs op rotsen groeien.

Verzorgingstips augurkenplantje

Wil je zo lang mogelijk genieten van het augurkenplantje in jouw interieur? Zet het plantje dan neer in een kamer met een temperatuur variërend tussen de 12 en 25 ℃.

Het plantje heeft direct licht nodig om te kunnen groeien, dus zet deze bij voorkeur dicht bij het raam neer. Ben je iemand die nog weleens vergeet om planten water te geven? Het augurkenplantje heeft slechts één keer per week water nodig wanneer de grond droog aanvoelt. Dit komt doordat het plantje zelf vocht opslaat in zijn bladeren en op die manier goed tegen barre omstandigheden kan, zoals weinig water en zon.

Voeding heeft de Delosperma echinatum ook slechts één keer per maand nodig. Gebruik hiervoor Pokon Groene Planten Voeding. Ook Pokon Kamerplanten Potgrond is onmisbaar voor goede verzorging van je augurkenplantje.

De augurkenplant plant je in een pot met een minimale potmaat 12 of stop je bijvoorbeeld in een leuke glazen fles of hangende pot.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.