/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Aronskelk

De Aronskelk begint als Callaknol en groeit vervolgens uit tot een prachtige plant. Deze plant staat mooi in de tuin, maar is ook erg leuk als kamerplant. De Aronskelk is daarnaast ook luchtzuiverend en zorgt voor een gezond klimaat in jouw huiskamer. Lees verder om te ontdekken hoe je de Aronskelk juist verzorgt.

Kenmerken Aronskelk

Planttype: Eenjarige, Perkplant, Bloeiende kamerplant
Grondsoort: luchtige grond met een goede buffering van water en voedingsstoffen, zoals Pokon Anthurium Grond.
Bemesten: 1 keer in de 2 weken
Bloem: zalm, geel, roze, wit, zwart
Bloeitijd: april, mei
Hoogte: 75 cm, 100 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: bladverliezend, groen, witbont
Gebruik: solitair
Vochtigheid: normaal, vochtig, regelmatig water geven
Standplaats: halfzon

Over de Aronskelk

De aronskelk Calla komt uit de familie van de Araceae, net als de Anthurium en de Spathiphyllum. Opvallend is het trechtervormige schutblad (spatha) en de eigenlijke bloem, de aar. Van oorsprong is de Calla afkomstig uit zuidelijk Afrika en groeit daar vaak in moerassen en langs oevers. Ze bloeien over het algemeen 2 tot 12 weken. Buitenshuis overleeft de plant het erg goed, hij is alleen wel vorstgevoelig. Binnenshuis is het belangrijk dat de Aronskelk op de goede plek staat en de juiste hoeveelheid water krijgt. Een volgroeide Aronskelk kan buiten tot wel drie meter hoog worden! Geen zorgen, in jouw huiskamer zal deze plant een maximale hoogte van een meter kunnen bereiken.
 

Standplaats van de Aronskelk

De Aronskelk wordt blij van voldoende zonlicht, maar heeft af en toe wat schaduw nodig. Zet hem daarom niet direct in de zon, maar op een lichte plek vlakbij het raam.

Water geven aan de Aronskelk

De Aronskelk mag regelmatig een scheutje water krijgen. Voel of de grond nog vochtig is. Is dit niet meer het geval en is de grond juist erg droog, dan is het tijd om weer water te geven. Probeer te voorkomen dat de Aronskelk een voetenbad krijgt. De wortels van de plant kunnen gaan rotten als hij is teveel water krijgt.

Aronskelk voeding en bloei

Om er zeker van te zijn dat jouw Aronskelk lang meegaat en een mooi, gezond uiterlijk behoudt, kun je de plant af en toe extra voeding geven. Als je eens in de twee weken Pokon Anthurium Voeding geeft, blijven de aronskelken mooi van kleur. De bladeren zullen een diepgroene kleur houden, waardoor de prachtige bloemen van de Aronskelk nog beter tot hun recht komen. De bloemen van Aronskelk kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder geel, roze, wit of zwart. Je kiest de plant die past bij jouw interieur! De Aronskelk bloeit in de maanden april en mei. Tijdens de bloeiperiode kan de plant vaak wat extra voeding gebruiken. Oude bladeren kunnen gerust worden afgesneden.

Pokon Powerplanten