/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Viooltjes

Violen zijn erg populaire plantjes. Dit komt omdat ze in allerlei kleuren en varianten zijn te krijgen en ook niet veeleisend zijn. Daarnaast zijn de meeste violen winterhard waardoor je ook in de winter kleur kunt aanbrengen in je tuin. Voor langdurig plezier van de violen is verzorging nodig. Zowel een goede grond als voeding zal hierin zeer zeker helpen.

Viooltjes verzorging

Planttype: Vaste plant
Grondsoort: potgrond voor border of in pot
Bemesten: één keer per seizoen
Vochtigheid: normaal
Standplaats: zon, halfzon
Gebruik: snijbloem/-heester
Bloem: geurend, blauw
Bloeitijd: mei, juni, juli, augustus, september
Blad/loof: bladverliezend, groen
Bloem: wit
Groeiwijze: bodembedekkend
Winterhardheid: goed winterhard (-23,3 tot -17,8°C), USDA zone 6

Bodem

Grote kans dat jouw violen in een mooie pot of bak staan..of dat ze daar straks komen te staan. Violen in potten verliezen snel regenwater. Om je violen tijdens warmere dagen niet direct droog te laten staan, kun je ze planten in potgrond met TerraCottem. Deze gelkorrels houden regenwater goed vast en geven ze af wanneer je tuinplanten dit nodig hebben.

Standplaats

Hoewel violen de zon goed kunnen verdragen, hebben violen die de hele dag in de felle zon staan het moeilijk. Heb je een plekje waar zo nu en dan schaduw is? Dan is dat de perfecte plek.

Violen voeden

Violen hebben niet veel voeding nodig. Zeker niet als je ze plant in een goede potgrond met voeding. Zodra de voeding in de potgrond is uitgewerkt, kun je jouw vrolijke bloeiers bijvoeden met Pokon Terras- & Balkonplanten Voeding.

Violen snoeien

Haal regelmatig oude uitgebloeide bloemen weg, die kun je er zo uittrekken.

Water geven

Geef violen het eerste jaar royaal water, zeker in droge periodes niet alleen in de zomer maar ook in de winter als het niet vriest.

Lees ook: Winterviolen in je tuin.

Pokon Powerplanten