Varkensboom

De Clusia, Nederlandse bijnaam Varkensboom, ken je wellicht van de IKEA. Daar wordt hij namelijk al jaren verkocht. Het is een makkelijke kamerplant in onderhoud, zelfs voor iemand zonder groene vingers.


Planttype: Groene kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken
Hoogte: 75 cm, 100 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen, rond
Vochtigheid: matig water geven
Standplaats: lichte standplaats, halfzon, schaduw

Varkensboom verzorgen

Je kunt de Varkensboom neerzetten waar je maar wilt. Let alleen op dat hij niet de hele dag in de volle zon staat. Verder hoef je maar weinig water te geven. Eén keer in de week een klein beetje is voldoende. Plant de Clusia in een potgrond die water goed afvoert en gebruik desnoods hydrokorrels onderin je pot. Als je per ongeluk te veel water geeft, doen de potgrond en de hydrokorrels hun werk. Plantenvoeding is niet noodzakelijk voor de groei voor de plant, maar de bladeren worden wel diepgroen van kleur. Giet 1 keer in de 2 weken een scheutje Pokon Groene Planten Voeding bij het gietwater en je kunt lang genieten van je Varkensboom.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.